Een huis met een tuin is voor veel mensen de ultieme droom. Bovendien heeft de achtertuin ook nog eens een zeer belangrijke functie. Als de zomermaanden weer van start gaan, brengen de meeste mensen hier veel tijd door. Het is daarom ook belangrijk dat de tuin niet alleen praktisch is, maar er ook nog eens goed uitziet. Dit kan op verschillende manieren. Sommige mensen kiezen voor veel groen in de tuin, maar dit heeft ook zijn keerzijde: het vraagt immers om veel onderhoud. Daarom is het bestraten van de tuin nog steeds een populaire keuze. Hoe de tuin er ook uit komt te zien, in vrijwel iedere tuin vind je een stukje bestrating. Of het nu om een klein stukje terras gaat of als totale opvulling voor de tuin. De bestrating van de tuin kan een flink karwei zijn. Daarom kiezen veel mensen voor een erkende stratenmaker. Maar waar vind je een goedkope stratenmaker die kwalitatief werk aflevert? Waarom zou je überhaupt een erkende stratenmaker inschakelen als je ook zelf kunt bestraten?

Zelf doen?

Het bestraten van de tuin stelt de bewoner vaak voor een groot dilemma: zelf doen of laten doen door een professional? Sommige mensen twijfelen hier niet eens aan en schakelen direct een vakman in. Anderen hopen geld te besparen door de klus zelf aan te grijpen. Wat jouw situatie ook is, het bestraten van de tuin vraagt om veel regelwerk. Zorg daarom dat je altijd goed voorbereid te werk gaat. Hou wel in je achterhoofd dat het bestraten van een tuin fysiek een zware klus is. Wanneer je fysiek niet in staat bent om dit uit te voeren, raden wij ten zeerste af om dit zelf aan te pakken. Daarnaast kunnen vakmensen de bestrating vaak net wat mooier en strakker plaatsen. Je hoeft dan enkel nog te genieten van het resultaat. Zelf doen of laten doen: het is aan jou!

Stratenmaker inschakelen

Als je ervoor kiest om een erkende stratenmaker in te schakelen, weet je zeker dat de bestrating op de juiste manier wordt gelegd. Daarnaast wordt er rekening gehouden met de kwaliteit van de tegels en het plaatsen van de juiste afschotten. Zo ben je overtuigd van een hoge kwaliteit en een lange levensduur van jouw pas gelegde straatje. Dit is niet alleen fijn voor het uiteindelijke resultaat, maar ook voor je lichaam. Het bestraten van een tuin is een vak apart. Dit vraagt niet alleen om zeer fysieke handelingen, maar ook veel kennis. Als je niet over juiste kennis beschikt en fysiek niet in staat bent om veel te bukken of uren op je knieën door te brengen, is het niet raadzaam om de klus zelf aan te pakken. Een stratenmaker inschakelen is in deze gevallen altijd de beste oplossing. Uiteraard is het prijskaartje wel van groot belang.

De bestraten prijs is afhankelijk van meerdere factoren. Denk hierbij aan de grootte van de tuin, de gekozen tegels en de moeilijkheidsgraad van eventuele tegelpatronen. Gebruik een online vergelijkingstool of vraag meerdere offertes bij stratenmakers op om zo voordelig mogelijk uit te zijn. Let echter niet alleen op de prijs, maar lees ook de reviews van andere klanten. Zo weet je zeker dat ze naast hun voordelige prijs ook nog eens gewoon goed werk afleveren.