Door de drukte van de alledaagse dag is het heerlijk om even een momentje voor jezelf te kunnen pakken. Helaas blijkt dat niet altijd even eenvoudig te zijn. Na een drukke werkdag is het haasten om het avondeten te bereiden, iedereen naar de sport te brengen en het gezin uiteindelijk allemaal op bed te krijgen. Als je eindelijk op de bank neerploft, constateer je dat het stressgehalte alleen maar gestegen is de afgelopen uren. Hoog tijd om daar verandering in te brengen! Met een jacuzzi in eigen tuin, creëer jij het ware wellness gevoel in huis. Als je overweegt om een jacuzzi aan te schaffen, zal je logischerwijs over meer informatie willen beschikken. Het is immers een flinke uitgave en je wilt wel zeker weten dat je de juiste keuze maakt. Hieronder vertellen we waar je op moet letten bij het aanschaffen van een jacuzzi. Ben jij al klaar voor het ultieme wellnessgevoel in eigen tuin?

Overkapping

Een jacuzzi kan in principe tijdens elk jaargetijde gebruikt worden. In de praktijk blijkt dat echter natuurlijk niet altijd even fijn te zijn. Als de regen met bakken uit de hemel valt, heb je weinig zin om in de jacuzzi te vertoeven. Daarom is het verstandig om een overkapping te overwegen. Zo zit je tijdens ieder jaargetijde en elk weertype heerlijk droog. Zo kan je nog meer genieten van een welverdiend ontspanningsmomentje.

Wist je dat een overkapping ook nog eens de levensduur van je jacuzzi kan verlengen? Als deze in weer en wind buiten staat, is de kans groot dat de levensduur snel afneemt. Zeker zonder overkapping. Daarom mag deze eigenlijk niet ontbreken. Zorg ervoor dat de overkapping eerder geplaatst is dan de jacuzzi. Zo voorkom je vervelende ongemakken bij bepaalde weertypes.

Hot tub

Budget

Natuurlijk is het ook belangrijk om vooraf een budget te bepalen. Hoeveel wil je maximaal uitgeven aan een jacuzzi? Op basis van die informatie kan je je zoekopdrachten drastisch beperken. Je kunt een jacuzzi immers zo duur maken als je zelf wilt. Dit is afhankelijk van je eigen wensen, de grootte en de extra’s die je erbij wilt hebben. Sommige mensen pakken het direct groots aan en kiezen voor extra massagestralen, een radio en sfeerverlichting, maar daar is de prijs dan ook naar. Als de ontspannende bubbels al voldoende zijn, kan je de prijs aardig drukken door de jacuzzi zo sober mogelijk te houden.

Stroomverbruik

Of je nu kiest voor een luxe bubbelbad, jacuzzi of hot tub in de tuin, ze zullen stuk voor stuk om een vorm van brandstof vragen. Een jacuzzi is een prachtig luxe artikel, maar brengt ook kosten met zich mee. Hij wordt immers op het stroom aangesloten om jou van dat ultieme wellnessgevoel te voorzien. Die kosten wil je echter wel zo laag mogelijk houden. Gelukkig zijn er tegenwoordig ontzettend veel duurzame modellen verkrijgbaar. Voordat je een jacuzzi aanschaft is het belangrijk om op het energieverbruik te letten. De ene jacuzzi werkt duurzamer dan de ander. Vaak betaal je hier wel een meerprijs voor bij de aanschaf, maar verdien je dit op de lange termijn vanzelf weer terug. Gemiddeld kost een jacuzzi op jaarbasis € 1,50 per dag.                                  Dit is echter wel afhankelijk van o.a. de volgende factoren:

  • De buiten temperatuur (In de winter bij -10 graden kan het oplopen tot €3-€4 per dag, terwijl het in de zomer rond de €0,80 is.)
  • Waar staat het bad (beschut, of midden in een grote tuin)
  • Hoe vaak gebruik je het bad?
  • Hoe stel je je bad in? (40 of 30 graden, eco modus of sleep modus)

Kijk eens rond tussen de Bubbelkoning jacuzzi’s, wellicht dat daar de perfecte spa voor jou te vinden is. Het ontspannen kan beginnen!