Verlichting is van essentieel belang voor de sfeer in een woning. Daarnaast is het ook nog eens zeer praktisch. Zonder verlichting zouden de donkere dagen heel lastig worden. Zoveel is zeker. Toch is het niet altijd eenvoudig om de juiste verlichting te vinden. Je moet immers niet alleen alles uit praktisch oogpunt bekijken, maar ook als het gaat om de nodige dosis sfeer. Maar hoe behaal je zoveel mogelijk sfeer in iedere ruimte? Daar komen houten hanglampen bij om de hoek kijken! Houten hanglampen zijn al sinds mensheugenis een zeer populaire toevoeging binnen ieder interieur. Ze geven de woning niet alleen een sfeerboost, maar beschikken ook nog eens over talloze voordelen. Wij geven je 5 redenen waarom houten hanglampen niet mogen ontbreken binnen jouw interieur:houten lamp

1.         Hoge functionaliteit

Bekijk alle houten lampen maar eens en je zal merken dat ze één duidelijke overeenkomst hebben: ze beschikken over een zeer hoge functionaliteit. Hanglampen worden doorgaans gebruikt om de basisverlichting te versterken. Doordat ze hoog hangen kunnen ze een grote ruimte goed verlichten. Daarom zijn houten hanglampen in grote ruimtes altijd een slim idee.

2.         Houten hanglampen passen in ieder interieur

Het gebruik van natuurlijke materialen is helemaal hot in 2019. In vrijwel iedere woontrend zien we het gebruik van hout, riet en andere natuurlijke materialen. Houten hanglampen spelen hier dan ook geweldig op in. Daarnaast beschikt hout over een natuurlijke warme uitstraling. Hiermee geef je je woning direct een sfeerboost.

3.         Verschillende stijlen

Houten hanglampen zijn verkrijgbaar in enorm veel verschillende stijlen. Wat dacht je van moderne houten lampen met een landelijke knipoog? De mogelijkheden gaan erg ver. Hierdoor is het nog nooit zo gemakkelijk geweest om houten hanglampen met jouw interieur te combineren.
Tip: geniet jij van een industrieel interieur en mis je de nodige warmte in huis? Maak dan gebruik van houten hanglampen voor extra sfeer en diepte binnen het interieur. De natuurlijke materialen passen perfect bij de industriële woontrend en maken één geheel van de woning.

4.         Duurzame mogelijkheden

In 2019 is het nog nooit zo belangrijk geweest om voor duurzaam en energiezuinig te kiezen. Terwijl de overheid ons goed duidelijk maakt dat fossiele grondstoffen langzaam uitgeput raken, zoeken mensen massaal naar mogelijkheden om het milieu en hun portemonnee een handje te helpen. Houten hanglampen zijn beschikbaar in diverse varianten, hierbij is het ook mogelijk om te kiezen voor LED verlichting. Deze gaan ontzettend lang mee en werken veel energiezuiniger dan traditionele gloei- of hallogeenlampen. Tevens is het mogelijk om te kiezen voor hanglampen die met eerlijk verkregen houtproducten zijn vervaardigd. Zo kies je voor een beter milieu en een goed gevulde portemonnee.

5.         Bespaar ruimte met houten hanglampen

Twijfel je nog steeds over de aanschaf van houten hanglampen binnen jouw interieur? Bedenk dan maar eens hoeveel ruimte je kunt besparen dankzij deze verlichting. Houten hanglampen kunnen een grote oppervlakte direct verlichten. Hierdoor hoef je minder gebruik te maken van alternatieve lampen. Bovendien nemen de hanglampen van Directlampen ook nog eens vrijwel geen plek in beslag. Hanglampen hangen, hierdoor hou je genoeg ruimte over op de grond. Ideaal voor kleine ruimtes