Ben je toe aan een nieuwe voordeur? Dan ben je vast benieuwd waar je op moet letten. Dit is immers niet een aankoop die je dagelijks doet. Tegelijkertijd is de voordeur wel het visitekaartje van jouw woning. Je wilt dus zeker geen miskoop begaan. Maar waar let je op bij de aanschaf van een nieuwe deur? Waar moet je rekening mee houden? In dit artikel geven we graag enkele waardevolle tips om je op weg te helpen. 

Let op het materiaalgebruik 


De belangrijkste keuze die je moet maken, heeft alles te maken met het materiaalgebruik. Kunststof deuren zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden en dat is niet zonder reden. Hout is een natuurlijk materiaal en zo gedraagt het zich ook. Je kunt van een houten deur niet verwachten dat het nooit gaat werken. Het krimpt en zet uit, geheel afhankelijk van de weersomstandigheden. Dit leidt er ook toe dat de deur uiteindelijk zal piepen en kraken. Om over het benodigde onderhoud nog maar te zwijgen. 

Met kunststof deuren heb je dit probleem niet. Ze zijn onderhoudsarm en in heel veel verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Hierdoor is een kunststof deur tegenwoordig bijna niet meer te onderscheiden van een echte houten deur. Maar dan wel met de voordelen van kunststof! 

Let op de inbraakveiligheid 

Er zijn maar weinig inbrekers die door de voordeur naar binnen komen. Wanneer je echter niet op de inbraakveiligheid van de deur let, wordt het voor een inbreker wel héél gemakkelijk om binnen te komen. Let er daarom goed op of het deurbeslag wel goedgekeurd is volgens het Politiekeurmerk Veilig Wonen

Houd er rekening mee dat er nog altijd heel veel inbrekers in Nederland actief zijn. Een inbraak kan natuurlijk nooit geheel voorkomen worden, maar je kunt de kansen wel verkleinen. Het is een feit dat inbrekers meestal niet verder proberen als ze de woning niet binnen enkele minuten kunnen betreden. Langer bij het huis treuzelen zal de pakkans alleen maar vergroten. Als jij de inbreker dus zo lang mogelijk buiten de deur kunt houden, is de kans groot dat ze een ander slachtoffer zullen zoeken. Goede inbraakveiligheid van alle deuren in huis is dan ook van essentieel belang. Dit zal je heel wat slapeloze nachten besparen. 

Kies voor een ontwerp die bij jouw woning past 

De voordeur is het visitekaartje van jouw woning. Het is dan ook belangrijk dat deze bij de stijl van jouw woning past. Als je een zeer moderne woning hebt, is een landelijk uitziende deur bijvoorbeeld niet mooi. Andersom geldt dat precies zo. Een landelijke woning moet ook geen al te moderne voordeur hebben. Houd daarom rekening met de stijl van de woning en je eigen persoonlijke voorkeuren als je op zoek gaat naar een nieuwe voordeur. 

Het is slim om eventueel van tevoren al wat onderzoek online te doen. Je zou voordeuren die je mooi vindt op kunnen slaan en eventueel in de winkel kunnen laten zien. Zo weet de verkoper precies waar je naar op zoek bent en wordt het gemakkelijker om een keuze te maken.