Tafelzeil, veel mensen denken alleen bij het woord al aan zo’n ouderwets plastic tafelkleed met van die foute printjes. Ik moet ook eerlijk toegeven dat er vroeger weinig aandacht aan de uitstraling van woonaccessoires werd gegeven. De producten moesten vooral functioneel zijn. Tja, en een plastic tafelkleed, no matter hoe die eruit zag, was gewoon heel functioneel! Het beschermde de tafel tegen krasjes, tegen kringen en vlekken van eten. Ieder huishouden met kleine kinderen had wel zo’n kleedje op de eettafel liggen. Tegenwoordig is er op het gebied van tafeltextiel veel veranderd. Niet alleen zijn tafelzeilen veel leuker geworden, ze hebben veelal ook een mooiere, soms zelfs voelbare structuur, waardoor ze er veel chiquer uitzien. De printjes die je vandaag de dag koopt, komen overeen met de mode trends voor interieur en wonen van dat moment! Zo zagen we afgelopen winter veel warme tinten in groen en grijs en verwachten we dat de trend in jungle, palm bladeren en groene planten aankomende zomer een nóg prominentere plaats gaat innemen. Ook flamingo’s en lama’s zullen we in het voorjaar van 2020 als printjes op tafelkleden en tafelzeil voorbij zien komen!

Tafelzeil is hip!

Hoewel tafelzeil langere tijd voor veel mensen een niet interessant product leek te zijn, begint deze nu behoorlijk aan populariteit te winnen. Een tafelzeil op tafel mag weer! Sterker nog, het is een aanwinst voor je keuken of woonkamer en zorgt, samen met de aankleding van je interieur en in combinatie met je woonaccessoires, voor een heerlijke, gezellige samenhang. Het zorgt voor sfeer en is bovendien erg prettig in gebruik. Als je per ongeluk een keertje met eten of drinken knoeit, en neem van mij aan, dat gebeurt iedereen wel eens een keertje. Dan kun je met behulp van een vochtig doekje hetgeen dat geknoeid is, makkelijk weer verwijderen. En dat zonder dat er daarna blijvende vlekken achterblijven. Heb je een mooie houten tafel en wil je het houten tafelblad wel zichtbaar houden? Dan kun je naast de vele tafelzeilen met printjes ook kiezen voor een doorzichtig tafelzeil. Ben je benieuwd geworden wat de mogelijkheden zijn? Kijk dan eens online of in een van de vele winkels die zeilen verkopen. Als je online wilt bestellen. Koop je producten dan wel bij een betrouwbare leverancier. Hiptafelzeil.nl bijvoorbeeld! Dit bedrijf bestaat al meer dan tien jaar en hier kun je ronde, ovale, vierkante, rechthoekige zeilen op maat bestellen. Ideaal, vind ik zelf!

Tafelkleden voor buiten

Tot nu toe hebben we het alleen nog maar voor de mogelijkheden voor binnen in huis gehad. Maar met de steeds warmere zomers vertoeven wij Nederlanders steeds meer buitenshuis, en dus veelal in onze tuin. Heerlijk op het terras lezen wij boeken, besteden wij tijd met ons gezin en met vrienden en wordt er gegeten! Het is een feit dat steeds meer mensen niet alleen meer oog hebben voor de inrichting van hun huis, maar ook de inrichting van hun tuin. En dan met name het zitje dat zich soms onder een overkapping bevindt of in een partytent wordt gezellig aangekleed met wat decoratieve artikelen. Een tafelkleed voor buiten kan in deze setting natuurlijk ook niet ontbreken. Net als in je woning staat dit ook buiten gezellig en sfeervol. Er zijn speciale buitentafelkleden die zeer geschikt zijn voor de buitentafel. Meestal zijn ze voorzien van antislip zodat ze niet bij een klein zuchtje wind af van tafel waaien. Eventueel kun je elk uiteinde nog voorzien van een tafelkleedgewichtje zodat het kleed nog zwaarder op tafel ligt en de wind wel heel erg zijn best moet doen om deze van tafel te doen afwaaien. Ook voor buiten zijn er dus volop mogelijkheden om de sfeer wat te verfraaien!