Verhuizen naar een nieuwe woning heeft behoorlijk wat voeten in aarde. Er zijn talloze dingen waar je aan moet denken, ook als je niet naar een nieuwbouwwoning verhuist. Zo zul je moeten inventariseren wat er aan het huis moet gebeuren voor je erin kunt trekken. Als je kinderen hebt wordt het nog een stukje ingewikkelder. Die zul je tijdelijk ergens anders onder moeten brengen als je grote klusplannen hebt. Door een lijst te maken van alle activiteiten die je moet afronden voor je in het huis kunt, maak je het al eenvoudiger voor jezelf. Regel bij voorkeur dat je tijd hebt om te klussen in het nieuwe huis voor je je oude huis moet verlaten, waarbij je de kinderen bij grootouders of oppas onderbrengt. Dan heb je je handen vrij om je nieuwe huis op te knappen en er een waar droomhuis van te maken.

Schakel hulp in

Klussen in een grote woning duurt een eeuwigheid als je alles zelf moet doen, of met je partner moet doen. Schakel daarom zoveel mogelijk hulp in. Bij een klein budget kun je een beroep doen op je handige vrienden. Vraag hen om te schilderen, te behangen of een vloer te leggen. Specialistische klussen kun je natuurlijk beter uitbesteden aan een klusjesman. Schakel bijvoorbeeld een loodgieter in, een tegelzetter, stukadoor of slotenmaker in Amsterdam als dat nodig is. Je wilt bij dat soort werk liever geen broddelwerk, want uiteindelijk kost het herstellen van verkeerd gezette tegels of een onjuist geplaatst slot je nog meer geld. Als je vrienden en familie vraagt je mee te helpen doe je uiteraard wel iets terug: organiseer een leuke borrel of een gezellig etentje om de behaalde resultaten te vieren.slotenmaker in Amsterdam

Koop slim in

Klussen kost doorgaans veel geld. Het is daarom zaak slim in te kopen. Bouwmarkten geven regelmatig leuke kortingen, zoals korting op de vroege zaterdagochtend of een flinke korting op verf en andere dure spullen. Houd aanbiedingen in de gaten en koop bijvoorbeeld alle verf die je nodig hebt als een bouwmarkt in de buurt korting geeft. Je kunt zo wel honderden euro’s besparen. Hetzelfde geldt voor het inhuren van een vakman. Bied jouw klus bijvoorbeeld aan op het internet en ga in zee met de laagste aanbieder. Op die manier weet je zeker dat je niet te veel betaalt voor diensten en producten die je nodig hebt.

Uiteindelijk heb je voor het opknappen van een nieuw huis vooral tijd, kennis en geld nodig. Heb je weinig tijd en kennis van zaken? Dan zul je meer vakmensen in moeten huren. Heb je daar geen budget voor? Dan zul je zelf veel moeten doen. Als je van tevoren goed nadenkt over jouw aanpak , op tijd hulp inschakelt en slim inkoopt wordt het opknappen van je nieuwe huis een stuk eenvoudiger én leuker.