Naast neutrale kinderbedden, zijn er ook vele bedden die speciaal voor jongens of meisjes zijn gemaakt. Deze meisjesbedden en jongensbedden passen bij de belevingswereld van jonge meisjes en jongens. Sekse-identificatie hoort bij de ontwikkeling van je kind. Peuters leren dat er verschillen zijn tussen mannen en vrouwen. Zelf ontdekken ze dat ze een jongen of een meisje zijn. En willen hierdoor het liefst slapen in een bed dat past bij het stereotype van hun geslacht. Voor jongens een stoer bed en voor meisjes een lief en elegant bed. De kleuren blauw voor jongens versus roze voor meisjes worden heel vaak toegepast bij dit type kinderbedden. Je hebt jongens- en meisjesbedden in ontzettend veel verschillende leuke dessins. In dit artikel beschrijven we wat voor verschillende dessins er allemaal zijn waardoor jij een beeld kunt krijgen of een jongensbed of meisjesbed geschikt is voor jouw kind. Of een neutraal bed toch beter bij hem of haar zal passen.

Meisjesbedden

We hadden al benoemd dat de primaire kleur van een meisjesbed roze is! Daarnaast wordt wit ook vaak toegepast bij meisjesbedden. Wit staat voor schoonheid, hygiëne,puurheid en duidelijkheid. Naast deze kleuren zijn er ook meisjesbedden te koop in andere kleuren, al zij het in de minderheid.

Algemene meisjesbedden

Deze meisjesbedden zijn voorzien van mooie versiersels zonder dat het een hemelbed of speciaal type bed is. Denk hierbij aan sierlijke krullen of een bed met uitsparing in de vorm van een hartje in het hoofd- en voeteinde. Of een bed met een hoofdbord in de vorm van een kroon.

Prinsessenbedden

Voor meisjes zijn er vele prinsessenbedden te koop. Bijvoorbeeld met de prinsessen uit de films van Disney. Zoals een prinsessenbed met Ariël, Jasmine of Assepoester. Deze prinsessen staan dan afgebeeld op het bed. Die doorgaans is gemaakt van spaanplaat of MDF. Het zijn drukke bedden, waarbij de kleur roze zal overheersen. Een prinsessenbed is met name geschikt voor peutermeisjes.

Koetsbedden

Een speciale vorm van een prinsessenbed. Deze bedden zijn heel speels en geven je peuter een gevoel van extra geborgenheid. Dit type meisjesbedden is geschikt voor peuters.

Hemelbedden

Een hemelbed geeft de slaapkamer een dromerig, romantisch en toverachtig karakter mee. Een type bed waar veel meisjes graag in slapen. Hemelbedden zijn zeer sierlijk en elegant. Doorgaans verkrijgbaar in meer neutrale als themagerichte uitvoeringen. Zoals een hemelbed in Marrokaans thema bijvoorbeeld.

Jongensbedden

Bedden voor jongens zijn vaak in de kleuren blauw, rood of zwart uitgevoerd. Kleuren die zich richten op actie, vertrouwen en avontuur. Jongensbedden zijn vaak uitgevoerd als themabed, in vele verschillende thema’s. We bespreken een aantal van deze thema’s hieronder.

Autobedden

Veel jongens houden van stoere autobedden. En slapen graag in een mooie, snelle bolide. Dit type bedden zijn niet alleen leuk om in te slapen,maar ook om in te spelen! Autobedden zijn verkrijgbaar in veel verschillende modellen. Ideaal voor jongere jongens van 3-8 jaar.

Halfhoogslaper met avontuurlijke speeltent

Voor jongens die zelfstandig in hun bed kunnen klimmen, is een halfhoogslaper met speeltent erg leuk. Een voordeel van een speeltent is dat deze makkelijk te verwisselen zijn, wanneer je jongen uitgekeken is op een bepaald thema. Verkrijgbaar in zeer veel avontuurlijke thema’s, waaronder piraten thema, rock, autowasstraat en dubbeldekkers.

Boomhutbedden

Een ander zeer avontuurlijk bed is een boomhutbed.Als je zoon speelt graag in de natuur om een hut te bouwen is dit een ideaal bed. Waar hij niet mag slapen in een gewone hut, mag dat natuurlijk wel in het boomhutbed. Daarnaast kan hij er ook leuk spelen.