Latex matrassen zijn erg populair. En dat is niet voor niets. Latex matrassen hebben namelijk enorm veel voordelen ten opzichte van andere matrassen. Ben je benieuwd welke dat zijn? Lees dan snel verder.

Zeer comfortabel slapen bij lichamelijke klachten

Dit is uiteraard het meest belangrijke en voor de hand liggende voordeel van een latex matras. Maar het is simpelweg een feit. Door de enorme elasticiteit en veerkracht van een latex matras, zal je niet al te ver het matras in worden geduwd. En dit is wel zo fijn wanneer je lichamelijke klachten hebt. Denk aan klachten zoals bekkeninstabiliteit, reuma of een gevoelige schouder. Je wilt dan dat je voldoende ondersteuning krijgt van je matras.

Groene matrassen

Latex matrassen worden ook wel groene matrassen genoemd. En hier zijn mensen steeds meer in geïnteresseerd. Zo zijn er latex matrassen beschikbaar die 100 natuurlijk zijn geproduceerd. Bovendien zijn ze interessant vanwege hun antibacteriële, anti-huismijt en hypoallergene karakter.

Wanneer je groene latex matrassen aan wilt schaffen kun je het beste naar een leverancier zoals Kok Bedden kijken. De voordelen van de latex matrassen van Kok Bedden zijn enorm. Zo zijn deze matrassen veel elastischer dan synthetische matrassen. En ook de eerdergenoemde bestendigheid tegen stofmijt, huismijt en schimmel zijn erg mooie bijkomstigheden. Ten slotte is het matras natuurlijk heel goed te recyclen, en dat is misschien nog wel het mooiste van deze matrassen.De voordelen van een latex matras

Koop tips

We hebben nog een aantal tips om je te helpen bij het kopen van latex matrassen. Zo raden we je aan om een matras te zoeken met een ademende buitenbekleding. Kies hierbij het liefst ook weer voor katoen, zodat je niet met chemicaliën te maken krijgt. Daarnaast dien je een hoes te kiezen die niet te dik is. Zo blijft je zo dicht mogelijk in contact met het matras. Hier betaal je ten slotte ook voor en wil je dan ook maximaal gebruik van maken. Ten slotte schaf je het liefst een katoenen matrasbeschermer aan en een katoenen hoeslaken met daarbij genoeg stretch om zo comfortabel mogelijk te kunnen liggen.

Nu je deze tips mee kunt nemen bij het kopen van je latex matras, moet je natuurlijk wel een goede winkel uitkiezen. Hierbij kun je voor een webshop gaan, maar dan kun je het matras uiteraard niet uittesten. Kies dan ook een webwinkel waar je op z’n minst naar een showroom kunt om je matras uit te testen. In deze showroom kun je tevens worden voorzien van professioneel advies omtrent het kopen van een geschikt matras. Soms kun je een bed online bestellen en wordt deze door een monteur in elkaar gezet. Zo kun je gelijk genieten van je nieuwe bed. Let er uiteraard wel op dat je matras door de deur past. Tweepersoonsmatrassen passen bijvoorbeeld vaak niet door de deur. En in dit geval is de leverancier meestal niet aansprakelijk. Wij wensen je veel plezier en succes met het kiezen van een nieuw latex matras. Want iedereen wilt uiteraard een goede nachtrust.