Met planten in je interieur, profiteer je van veel voordelen. Het komt dan ook veel voor dat men groen en planten verwerkt in hun huis of kantoorpand. Zo worden er vaak groene wanden geplaatst met mos of levende planten, worden planten als kantoor afscheiding gebruikt, worden kunstplanten als decoratie gebruikt en plaatst men vazen met planten en mos schilderijen. Echter zijn dit nog maar enkele voorbeelden van de vele mogelijkheden van interieurbeplanting.

Daarom plaats je interieurbeplanting

Het plaatsen van interieurbeplanting kent veel voordelen. Zo vermindert het natuurlijke stress en zorgt het voor positieve gevoelens. En dit is natuurlijk in iedere situatie gewenst. Maar zo zijn er ook situaties waar dit extra voordelig is. Denk bijvoorbeeld aan een ziekenhuis waar het patiënten een beter gevoel geeft en de stress van het personeel afneemt. En bij een kantoor waar vaak veel stress heerst. Het zorgt er uiteindelijk zelfs voor dat mensen zich minder ziek melden. En dat is niet alleen voor werknemers fijn, maar ook erg aantrekkelijk voor werkgevers.

Maar interieurbeplanting zorgt voor meer voordelen. Voordelen van interieurbeplanting door Plantenman is bijvoorbeeld een minder saaie werkomgeving. Je voelt je een stuk prettiger wanneer je omgeven bent door veel groen en beplanting. En een opmerkelijke bevinding is dat men een winkelcentrum vaker bezoekt wanneer er planten zijn geplaatst. Een reden die we daarvoor kunnen verzinnen is dat het voor een betere atmosfeer zorgt, het de omgeving opfleurt en de luchtkwaliteit zal verbeteren.

Ten slotte zorgen planten voor een beter binnenmilieu. Zo komen er bijvoorbeeld op een kantoor stoffen vrij die slecht zijn voor de luchtkwaliteit. Denk aan printers, computerschermen en kopieermachines. Met planten kun je deze stoffen verlagen. Je kunt het als eigenlijk als een luchtverfrisser zien. Daarnaast zorgt het voor een betere vochtigheidsgraad. En vooral in de winter wanneer dit het laagste is doordat de verwarming hoog wordt gezet, is dit erg aangenaam.

En eigenlijk is het helemaal niet gek dat beplanting voor zoveel effecten zorgt. Zo leeft de mens al duizenden jaren tussen het groen. Mensen jaagden altijd al op vissen en ander voedsel in de natuur. Planten hebben altijd al een belangrijke rol gespeeld bij de mensheid. Zo zag men waar water was door de planten en werd het gebruikt als voedsel, medicijn en bouwmateriaal. Je kunt dus wel stellen dat mensen en planten altijd al onlosmakelijk met elkaar verbonden waren. En hoewel dit misschien wat ver gedacht is, heeft dit toch wel iets te maken met dat men graag omringd is door groen.

planten interieur

Zo koop je de juiste beplanting

Bij het kopen van de beplanting wil je wel een bedrijf kiezen waar je terecht kunt voor kwaliteit. Zo weet je niet altijd welke planten goed bij je passen en wat de mogelijkheden allemaal zijn. Een bedrijf met de juiste expertise kan je het juiste advies geven om zo het maximale uit je interieur te halen. Ze kunnen je eerlijk advies geven over wat het beste bij je past, afhankelijk van je situatie. Kies daarom voor een expert en ga desnoods langs bij het betreffende bedrijf om advies in te winnen.