Bij een tuin die niet al te groot is, moet je zorgvuldig kiezen wat voor bomen je plant, zodat je je tuin niet te vol plant. De zoektocht naar mooie bomen voor middelgrote tuin is niet altijd gemakkelijk. Voor een geweldige uitstraling in jouw tuin, lees gauw verder! Houd er rekening mee wanneer je de bomen plant. Zorg ervoor dat de boom met het seizoen meebeweegt; dit doe je door de boom in het juiste seizoen te plaatsen. De boom blijft hierdoor in optimale conditie. Heb je te weinig geld om je tuin te verbouwen? Dan kun je hiervoor ook lenen.

Welke soorten?

De bolacacia of kogelacacia is een boom die maar tot 4-5 meter hoog wordt en maar weinig onderhoud nodig heeft. Deze is perfect in een kleine tuin als sfeermaker. De Glansmispel of ‘Red Robin’ is een heester die de tuin een boost zullen geven, en is vrijwel onderhoudsvrij. Ten slotte, is er Perzisch ijzerhout. Deze karakteristieke, herkenbare boom is net wat je zoekt voor je middelgrote tuin. De schors is lichtgrijs met paarse vlekjes, wat zorgt voor een kleurrijke en decoratieve uitstraling.

Hoe mooi simpel kan zijn: Japanse slaapkamers onder de loep

De Japanse slaapkamer ideeën ogen simpel, maar hoe maak je simpel tegelijkertijd stijlvol? De Japanners verstaan de kunst van het weglaten als geen ander. De Engelsen zeggen ook wel ‘less is more’ en dat geldt hier ook. Japanners hechten veel waarde aan het respecteren van de ruimte: lege ruimtes symboliseren de rijkdom en ruimte van je omgeving. Daarnaast ligt de nadruk op eenvoudige meubels.

In de Westerse wereld wordt vaak gedacht dat we meer sfeer creëren door méér te gebruiken, maar de Japanners laten benadrukken juist het tegenovergestelde. Zij omarmen het minimalisme en behouden toch veel sfeer. Door het simpel te houden, ontstaan er prachtige rustgevende en stijlvolle slaapkamers. Hiernaast gebruiken de Japanners ook veel natuurlijke elementen, zoals stenen, bamboeplanten en houten meubelen. Dit allemaal voor de perfecte balans tussen ruimte invullen, opvullen en bewust leeglaten.