Naarmate de mensheid gemiddeld alleen maar ouder wordt, raken verzorgingstehuizen voller en voller. Echter, door allerlei technologische ontwikkelingen worden ouderen ook steeds vaker in de gelegenheid gesteld om langer zelfstandig thuis te blijven wonen. Zo lopen heel wat mensen op leeftijd met een rollator door het huis, waarmee zij hun thee en krantje kunnen verplaatsen zonder te hoeven wankelen. Daarnaast worden ouderen handiger met een telefoon, waardoor ze iemand op kunnen bellen of een appje kunnen sturen om de eenzaamheid tegen te gaan en hulp op afstand te kunnen krijgen. Ook kunnen ouderen zich inmiddels moeiteloos tussen de verschillende verdiepingen van hun woning verplaatsen door gebruik te maken van een traplift. Bent u benieuwd welke verschillen er bestaan tussen trapliften en traplift prijzen? Lees dan snel verder om erachter te komen welke traplift het beste bij u past.
Binnenbocht of buitenbocht
Trapliften worden geïnstalleerd langs de trap, wat op twee manieren kan: langs de binnenbocht of langs de buitenbocht. In de meeste gevallen wordt de traplift langs de buitenbocht geplaatst omdat dit prijstechnisch aantrekkelijk is, al betekent dit niet dat het langs de binnenbocht onmogelijk is. Integendeel: door de traplift aan de binnenzijde van de trap te plaatsen, kunnen bezoekers of partners op het brede stuk van de traptrede lopen. Dit is een stuk veiliger dan wanneer men moet balanceren op het dunne gedeelte.
Nieuw of tweedehands
Velen denken bij een traplift aan een gloednieuwe versie, maar het is ook zeker mogelijk om trapliften tweedehands aan te schaffen. De rail van de tweedehands traplift wordt aangepast aan de binnen- of buitenbocht van uw trap, waarmee op kosten bespaard kan worden. Deze traplift wordt echter wel voorzien van een nieuwe zitting en accu, zodat de traplift geen gebreken zal vertonen. Bent u benieuwd wat er nog meer komt kijken bij het aanschaffen van een traplift? Neem dan eens een kijkje op de website van Trapliftenvergelijken.nl!