Jullie zijn er nog niet helemaal over uit. Ja dat er een huisdier komt is zeker maar de keuze welk huisdier dat gaat worden is nog niet gemaakt. Waar kiezen jullie voor?

Waar kies je voor?

Een huisdier kies je niet zomaar. Je moet er rekening mee houden dat wanneer je de beslissing hebt genomen dat er een huisdier komt dat die er niet is voor maar even maar, voor de rest van zijn of haar leven! Een huisdier moet ook bij je gezin passen. Dat is ook zo wanneer je voor een bepaald ras hond gaat. Wanneer de keuze is gevallen op een hond binnen jouw gezin is het daarna de vraag welke rashond. Waar de een voor een rottweiler kiest, kiest de ander misschien wel voor een border collie. 

Wat is belangrijk

Laten we er even vanuit gaan dat jullie keuze is gevallen op een border collie. Dan zijn er een aantal dingen die je moet doen. Zorg dat je via een erkende border collie fokker op zoek gaat naar een maatje in jouw of jullie leven. Hij of zij kan je precies vertellen wat een border collie nodig heeft en zo kun je ook kennis maken met het ras. Vaak mag je van tevoren even langskomen om te zien of jouw keuze echt de juiste is. Wat ook erg belangrijk is dat is om te kijken of jij het financieel allemaal wel gaat redden om jouw maatje te geven wat het nodig heeft. Je moet dan niet alleen denken aan de hondenbelasting en het eten, maar houd er ook altijd rekening mee dat er eens een bezoekje gemaakt moet gaan worden naar de dierenarts wanneer het even niet zo lekker gaat met jouw maatje. Wanneer je die dingen allemaal goed hebt overdacht dan staat eigenlijk nog maar weinig je in de weg.

Weet je het zeker?

Maar ben je wel zeker van je zaak? Weet je het honderd procent?! Of ga je toch die mooie Bengaalse kat kopen. Het is een heel verschil natuurlijk of je nu kiest voor een hond of een kat. Een kat is veel meer op zichzelf dan dat een hond is, maar je kunt een kat ook makkelijker even alleen thuis laten. Maak dus echt jouw keuze weloverwogen. Misschien is het zelfs wel een optie om tijdelijk een hond in huis te nemen van een vriend of kennis die op vakantie gaat en geen onderdak heeft voor zijn maatje? Dan kan je er op die manier meteen achter komen of jij wel ervoor gemaakt bent om een aantal keer per dag met het beestje naar buiten te moeten gaan. Ook wanneer het regent zal je dat echt gewoon moeten doen! Bij een kat is het wat makkelijker. Die hoeft niet per se naar buiten en als die wel naar buiten gaat dan is dat vaak alleen. Je hoeft er in ieder geval niet bij mee te lopen. Denk er maar goed over na wat jullie graag willen doen.