Zowel gietvloeren als een vloer van beton cire zijn tegenwoordig ontzettend populair. Deze vloeren hebben een aantal belangrijke overeenkomsten, maar ook zitten er verschillen tussen de vloeren. Twijfel jij nog voor welke vloer je gaat? Lees deze blog dan goed door, zodat je erin slaagt om de perfecte vloer te kiezen voor in jouw woning.

Wat hebben deze vloeren gemeen?

De gietvloer en de vloer van beton cire hebben een aantal belangrijke voordelen. Het gaat namelijk om naadloze vloeren. Dit is hygiënischer dan wanneer je voor een vloer met naden kiest. Wanneer je een vloer met naden hebt, kunnen er zich namelijk bacteriën in de naden gaan nestelen. De naden zijn erg lastig schoon te maken. Zowel een vloer van beton cire als een gietvloer zijn zeer eenvoudig schoon te maken dankzij het gebrek aan naden.

Nog een belangrijke overeenkomst van de gietvloer en de vloer van beton cire, is dat ze beiden hypoallergeen zijn. Wanneer je al snel last hebt van allergieën, zijn deze vloeren dus een zeer geschikte keuze.

Wat zijn de verschillen tussen de gietvloer en de vloer van beton cire?

De gietvloer en de vloer van beton cire hebben dus een aantal voordelen gemeen. Toch zitten er ook grote verschillen tussen de vloeren. Om te beginnen is de vloer van beton cire een stuk harder dan een gietvloer. De gietvloer is ook goed bestand tegen temperatuur schommelingen, waardoor het de betere keuze is als je graag vloerverwarming in huis wilt.

Een vloer van beton moet vrij dik zijn. Een vloer met een dikte van 8 centimeter is bijvoorbeeld niet gek als je voor de vloer van beton kiest. De vloer van beton cire heeft echter slechts een fractie van deze dikte nodig en zal maximaal zo’n 5 millimeter dik zijn. Deze vloer wordt namelijk net op een andere manier gemaakt dan beton zoals we dat gewend zijn.

Verschillende mogelijkheden wat kleur betreft

Als je een gietvloer wilt, dan heb je ontzettend veel mogelijkheden wat de kleur betreft. In principe kan de gietvloer in iedere gewenste kleur aangelegd worden. Het is ook mogelijk om een gietvloer te krijgen met een betonlook. Die vloer noemen we de betonlook vloer, maar is dus niet hetzelfde als de vloer van beton cire. Zo heb je de voordelen van de gietvloer, en de uitstraling van de vloer van beton cire.

Wil je toch liever een beton cire vloer? Het is goed om te weten dat je ook dan vrij veel mogelijkheden hebt wat kleur betreft. Het cement kan namelijk gemengd worden met pigmentstoffen. Op die manier krijgt het beton uiteindelijk ook de gewenste kleur. De mogelijkheden wat kleur betreft zijn alleen wel iets kleiner dan bij de gietvloer.

Beide vloeren zijn zeer geschikt voor in de badkamer

Zowel de gietvloer als de vloer van beton cire zijn ook populaire keuzes voor in de badkamer. Daar helpt het enorm dat deze vloeren zo hygiënisch zijn. Beide vloeren zijn vochtbestendig en dat is in de badkamer wel zo belangrijk!