De slaapkamer behoort tot een van de belangrijkste ruimtes in huis. Hier kan je heerlijk ontspannen na een lange dag en geniet je van een welverdiende nachtrust. Nu zal je misschien denken dat de slaapkamer om weinig gezelligheid vraagt. Hier slaap je immers alleen in. Als je dit denkt, heb je het mis! Vandaag de dag wordt de slaapkamer steeds meer ingezet als ruimte om in te loungen, lekker televisie te kijken of spelletjes te spelen. Het is dan ook niet vreemd dat steeds meer mensen de slaapkamer als tweede woonkamer beschouwen. Sfeer is dan ook essentieel. Tovert jouw slaapkamer geen glimlach op je gezicht en wil je deze dolgraag opfleuren? Zit je financieel echter een beetje krap? Onderstaand lees je 4 tips voor het opfleuren van je slaapkamer met een klein budget.slaapkamer tips

 1. Muurstickers om de kamer mee op te fleuren

Opfleuren van je slaapkamer met muurstickers, het klinkt misschien een beetje vreemd maar het blijkt zeer effectief te zijn! Muurstickers zijn vandaag de dag helemaal in. Ze zijn verkrijgbaar in diverse soorten en maten, waardoor er altijd wel een muursticker is die past binnen jouw slaapkamerinterieur. Bovendien zijn muurstickers ook nog eens zeer betaalbaar. Een leuke decoratieve toevoeging om jouw slaapkamer direct een sfeerboost te geven.muursticker slaapkamer

2. Creëer meer ruimte in de slaapkamer

Een kamer ziet er al snel een stuk sfeervoller uit als deze geordend en opgeruimd is. Door met meubels te schuiven en meer ruimte te creëren, kan je de kamer direct een geheel nieuwe uitstraling geven. Bovendien zal je kamer, als deze van onnodige frutsels is ontdaan, direct een stuk groter lijken. Pak er dus enkele vuilniszakken bij, zet een motiverend muziekje op en opruimen maar! Meer sfeer, gratis en voor niets!

3. Let op de verlichting

Zoals we allemaal weten is verlichting in iedere kamer sfeerbepalend. Zo ook in de slaapkamer. Toch zien we dat juist in deze kamer wat steekjes laten vallen. Zo beschikken ze vaak over een nachtlampje en een grote lamp voor centrale verlichting, maar denken ze niet aan sfeerverhogende verlichting. Lampen hoeven echter absoluut niet duur te zijn en kunnen de kamer direct een geheel nieuwe uitstraling bieden. Je kunt er ook voor kiezen om enkele waxinelichtjes of kaarsen te gebruiken. Deze kosten weinig en brengen meer sfeer in de ruimte.

4. Een nieuwe kleur op de muur

Verf hoeft absoluut niet duur te zijn, zeker niet als je de aanbiedingen afwacht of voor een huismerk kiest. Tegelijkertijd kan een nieuwe kleur op de muur wonderen doen voor de slaapkamer. De slaapkamer verven is een relatief goedkope manier om meer sfeer in de ruimte te brengen.

In de slaapkamer wordt aangeraden om gebruik te maken van natuurlijke en rustgevende kleuren. Kies vooral niet voor zeer drukke patronen of een felle kleur, deze verstoren de rustgevende uitstraling van de kamer. Wanneer je beschikt over een zeer kleine kamer is het raadzaam om voor een lichte kleur te kiezen. Deze laat de ruimte optisch groter lijken. Ben je niet dol op wit? Kies dan voor lichte pasteltinten of een zandkleur.