Op zoek naar sfeervolle verlichting? Dan zit je bij Calex goed. Dit is een merk dat sinds 1970 een van de marktleiders is op het gebied van verlichting. De belangrijkste missie van de makers is om vernieuwing, innovatie en duurzaamheid te combineren in prachtige lampen die ieder huis mooier maken. Hun motto? Voor ieder wat wils. En dat doen ze door een hoop verschillende soorten en vormen lampen te creëren. In deze blog vertellen we je wat meer over een aantal van de meest bijzondere Calex lampen.

Calex smart lampen

Een merk als Calex, dat innovatie zo hoog in het vaandel heeft staan, kan natuurlijk niet zonder een lijn in slimme verlichting. Calex smart lampen zijn perfect voor iedereen die eenvoud, gemak en veiligheid wil toevoegen aan zijn leven. De lampen zijn te bedienen met een app op je telefoon of tablet, waarop je onder andere kunt bepalen hoe de verlichting eruit moet zien (kies bijvoorbeeld voor een bijzondere kleur of juist sfeervolle verlichting met een warm witte kleurtemperatuur) en wanneer de lampen moeten gaan branden. Dit alles kun je doen als je thuis bent, als je op je werk zit én als je op vakantie bent aan de andere kant van de wereld. Superhandig! Hierdoor kun je met de Calex smart lampen namelijk doen alsof je altijd thuis bent, waardoor je mogelijke inbrekers kunt misleiden, én zorgen dat de verlichting nooit onnodig aanstaat.

gekleurde lampen

Calex Colors lampen

Op zoek naar bijzondere lampen die met uw interieur mee kleuren? Dan zijn lampen van de Calex Colors-serie een uitstekende keuze. Zoals de naam al zegt zijn deze Calex lampen voorzien van een bijzondere kleur. Je vindt bijvoorbeeld kwartsroze, saffierblauwe, emeraldgroene of topazgrijze lampen in de collectie. Niet alleen hebben deze lampen een aparte kleur, ook hebben ze vaak een unieke vorm. Vierkant of ovaal bijvoorbeeld. Hierdoor zijn dit soort lampen een echte toevoeging aan ieder interieur en bieden ze meer dan alleen verlichting. Perfect om op te hangen aan een snoerpendel of te plaatsen in een andere open armatuur, zodat de lampen echt de aandacht kunnen stelen.

Calex 1-2-3 systeem

Calex heeft een speciaal 1-2-3 systeem ontwikkeld waarmee je je eigen unieke lamp kunt creëren. Je kiest in de eerste stap de plafondkap, in de tweede stap het textielsnoer en in de derde stap de fitting. Hierbij heb je de keuze uit diverse kleuren en stijlen, zodat je precies de lamp kunt samenstellen die aan al jouw wensen voldoet. Natuurlijk kun je er vervolgens ook altijd een bijzondere lamp aan toevoegen, zoals eentje van de Calex Colors-serie of een slimme lamp.

In het assortiment van Calex is er echt voor ieder wat wils. Er zijn diverse lampen, allemaal met hun eigen voordelen en unieke eigenschappen. Zo kun je altijd wel een lamp vinden die bij jou past!