Sta je op het punt om te verhuizen en ben je op zoek naar het juiste inpakmateriaal? Dan zal je waarschijnlijk direct bij beschermingsmateriaal uit komen. Ook verhuisdozen worden veelvuldig gekocht, maar heb je ook wel eens gedacht aan het kopen van verhuisdekens?

Wanneer je gaat verhuizen wil je logischerwijs je spullen veilig vervoeren. Hiervoor worden beschermingsmaterialen en verhuisdozen ingezet. Toch vergeten veel mensen om een verhuisdeken te kopen. Wat heb je immers aan? En waar wordt deze überhaupt voor gebruikt? Wij gingen op onderzoek uit en kwamen er achter dat verhuisdekens onmisbaar zijn tijdens iedere verhuizing. Waarom? Dat lees je in dit artikel!

Wat is een verhuisdeken precies?

Een verhuisdeken, het woord klinkt misschien een beetje gek. Dit suggereert dat eigenlijk iedere deken als ‘verhuisdeken’ gezien kan worden. Toch zijn er wel subtiele verschillen te merken. Verhuisdekens worden gebruikt voor het beschermen van meubels en machines tijdens een verhuizing. Ze zijn anders dan gewone dekens, omdat ze veel meer bescherming bieden. De stof is dik en erop gericht om beschadigingen te voorkomen. De verhuisdekens zijn hierdoor enorm sterk en slijten veel minder snel dan doorsnee dekens.Wat is een verhuisdeken precies?

Verhuisdekens worden tevens rondom gestikt, zodat deze vrijwel onmogelijk kunnen scheuren. Zo geniet je altijd van optimale bescherming voor jouw meubels.

Waarom een verhuisdeken gebruiken?

Er zijn tal verschillende beschermingsmaterialen op de markt verkrijgbaar. Denk maar eens aan noppenfolie of golfkarton. Een goed alternatief is een verhuisdeken. Maar waarom moet je per se hiervoor kiezen?

Verhuisdekens hebben bij professionele verhuizers altijd de voorkeur, omdat ze veel sterker zijn en bovendien ook nog extra bescherming bieden. Karton of folie kan altijd nog verschuiven of net niet genoeg bescherming bieden bij een ongeval. Dekens dragen bij aan de veiligheid tijdens de verhuizing. Daarnaast kunnen ze ook gebruikt worden voor het opslaan van meubels die je tijdelijk nog niet in de nieuwe woning kwijt kunt. Zo blijven ze schoon en veilig.

Hoe gebruik je een verhuisdeken?

Wil je verhuisdekens gebruiken om jouw goederen te beschermen? Het gebruik hiervan is erg simpel. Eenvoudiger dan bij andere beschermingsmaterialen. Het is afhankelijk van de grootte van het voorwerp dat je wilt beschermen, hoe je deze moet gebruiken. Wij zetten de meest gebruikte methodes voor jou op een rijtje:

  • Wil je grote voorwerpen beschermen met een verhuisdeken? Zorg er dan voor dat je een deken op de grond van de verhuiswagen legt en eentje aan de zijkant, tussen de meubels waar hij tegen komt te staan. Zo voorkom je beschadigingen uit alle richtingen. Vaak klagen mensen dat grote meubels veel ruimte in beslag nemen. Je kunt deze ruimte echter nog steeds efficiënt gebruiken door kleine spulletjes op de meubelstukken te plaatsen. Zorg er dan wel voor dat een deken als stootkussen wordt gebruikt, zo voorkom je wrijving tijdens het vervoeren.
  • Kleinere voorwerpen zijn gemakkelijk te beschermen met een verhuisdeken. Wikkel deze eenvoudig in de deken om het risico op beschadigingen te verkleinen.
  • Je kunt verhuisdekens ook gebruiken om te voorkomen dat goederen gaan schuiven in de verhuiswagen. Leg ze dan uitgevouwen op de grond en plaats hier bovenop de meubels en andere spullen. Door de dikke en zachte stof van de verhuisdeken is de kans op verschuivingen minimaal.