De lente is officieel weer begonnen! En dat is duidelijk te merken. In de ochtend hoor je de eerste vogeltjes alweer fluiten, het wordt steeds langer licht en de temperaturen stijgen steeds sneller. Nog heel even en je kunt weer in korte broek in de tuin vertoeven. Hoewel, dan moet de tuin natuurlijk wel eerst geheel voorjaarsproof worden gemaakt. Hoe je dat aanpakt is natuurlijk heel verschillend, maar de kans is groot dat ook dit jaar (zoals eigenlijk ieder ander jaar) mensen massaal aan de slag gaan met kunstgras. Kunstgras kopen blijft enorm populair.

Ben jij ook nog op zoek naar wat extra groen in de tuin en twijfel je nog over kunstgras of echt gras? In dit artikel lees je alles wat je moet weten, zodat je straks een weloverwogen beslissing kan maken.

Kunstgras leggen

In de meeste gevallen ben je geheel zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van de tuin. De meeste mensen genieten dan ook volop van het zelf plaatsen van bloemen en planten. Dus waarom zou je dan ook niet zelf het kunstgras leggen?

Laten we direct beginnen met het feit dat het plaatsen van kunstgras tegenwoordig echt niet zo moeilijk meer is. Als je weet waar je op moet letten, dan kan je een gemiddeld kunstgrasveldje al in een halve dag leggen. Het kost even de nodige tijd en energie, maar dan kan je er ook direct weer jaren tegenaan.

Houd er wel rekening mee dat niet iedere tuin even gemakkelijk te leggen is. Wanneer de tuin vreemde rondingen of hoeken heeft, dan zal je natuurlijk gaan snijden en uitmeten om het grasveldje er toch nog strak in te krijgen. Dat vraagt niet alleen om veel geduld, maar ook nog een goede vaste hand. Heb je geen tijd of durf je het simpelweg niet aan om het kunstgras zelf te plaatsen? Laat deze dan gerust plaatsen door een professional. Zo ligt het veldje er binnen no-time in en weet je zeker dat het resultaat geheel naar wens zal zijn. Bovendien zal het grasveldje ook nog eens het hele jaar door mooi blijven. Zomer- of winterklaar maken is dan ook niet meer nodig!Kunstgras leggen

Voordelen van kunstgras

Maar waarom zou je nu voor kunstgras kiezen als je ook eenvoudig een mooi echt groen grasveldje kunt laten plaatsen? Wat zijn de voordelen van kunstgras voor de tuin en bovenal ten opzichte van écht gras? Wij zetten ze graag op een rijtje.

  • Kunstgras geeft direct een veel natuurlijkere uitstraling aan de tuin. Hierdoor oogt deze veel sfeervoller en voelt het ook direct een stuk fijner om hier wat extra tijd in door te brengen. Daarnaast is kunstgras ook nog eens heel prettig voor spelende kinderen. Hier kunnen ze heerlijk op ravotten of op landen tijdens een stoeipartij. Zonder dat ze zelf op een te harde ondergrond vallen of het gras beschadigen.
  • Het grootste voordeel van kunstgras ten opzichte van echt gras is uiteraard dat deze veel gemakkelijker te onderhouden is. Het onderhoud vergt relatief weinig onderhoud, blijft lang mooi en maaien is voorgoed verleden tijd. Hierdoor hoef jij enkel te genieten van het mooie uitzicht.