Bij extra warmte in huis denk je al snel aan de verwarming een graadje hoger zetten. Helaas is dit minder fijn voor je rekening en voor het milieu. Gelukkig zijn er nog zoveel andere opties om je huis warmer te maken, zonder dat je de verwarming op de maximale temperatuur zet. Wil je meer warmte in huis, maar liever geen torenhoge energierekening? In dit artikel staan fijne tips die jou helpen om meer warmte in huis te creëren.

Tip 1: luxe tapijt

Laminaat of tegels staan mooi op de vloer, maar het is niet echt lekker warm voor je voeten. Ben je bereid om te investeren in een nieuwe vloer, omdat je niet te hoog wil stoken deze winter? Wat dacht je van luxe tapijt voor als ondergrond voor de vloer van je woonkamer? Luxe tapijt zorgt ervoor dat je altijd in huis op blote voeten kan lopen. Luxe tapijt is verkrijgbaar in heel veel kleuren en materialen, dus heel goed af te stemmen op de rest van je interieur. Kortom, een mooi tapijt biedt je het beste van twee werelden.luxe taptijt

Tip 2: Overal kaarsen

Kaarsen staan niet voor niets op de tweede plek, want ook deze manier van verwarming biedt meerdere voordelen. Bij de Action of bij de supermarkt zijn kaarsen goedkoop, zodat je in ene keer een grote voorraad kan inslaan voor niet teveel geld. Kaarsen geven extra sfeer en warmte. Zeg nou zelf, een echt vuurtje is veel sfeervoller dan de centrale verwarming. Geurkaarsen geven je huis nog eens een lekkere geur. Je kan kiezen voor je favoriete geur, zoals bloemen, dennen of iets warmers zoals muskus. Dit werkt ook nog eens ontspannend voor je zenuwstelsel. Kaarsen verdienen dus zeker een plekje in deze lijst.

Tip 3: Een extra laagje kleding

Deze tip is echt heel eenvoudig. Een extra laag kleding zorgt voor extra warmte op je lijf, zodat je niet die centrale verwarming nog hoger hoeft te zetten. Trek dus een warme trui aan over je t-shirt. Heb je snel last van koude voeten? Trek dan extra dikke sokken of pantoffels aan. Een extra graadje warmer lijkt misschien niet veel, maar als je wil besparen op energie kunnen alle kleine beetjes helpen. Een extra trui aantrekken kost namelijk helemaal niets.

Tip 4: Stevige gordijnen

De meeste huizen zijn voorzien van goede isolatie en dubbelglas. Toch kan er door de kieren nog wel eens een klein beetje tocht komen. Dat zorgt ervoor dat je huis iets kouder is dan je zou willen. Dit is makkelijk te verhelpen met stevige gordijnen. Die houden de kleine zuchtjes wind en tocht van buiten extra tegen. Ook zijn gordijnen, net als luxe tapijt, mooi te combineren bij de rest van je woonkamer. Daarom staan stevige gordijnen ook in deze lijst van tips.Stevige gordijnen

Tip 5: Fleece dekentjes

Fleece dekentjes zijn helemaal hip sinds een aantal jaar en dat is heel goed te begrijpen. Dekentjes zijn overal te koop in allerlei kleuren. Hou je van basic kleuren? Dan kies je voor wit, zwart of beige. Heb je een kleurrijk interieur, dan kies je waarschijnlijk liever voor blauw, roze of limoengroen. Fleece dekentjes hebben een dubbele functie, want je geeft je saaie bank ook nog eens een extra twist als je een contrasterende kleur koopt. Ben je al een diehard fan van dekentjes? Tegenwoordig zijn er ook dekentjes met mouwen te koop. Van onder je dekentje kun je gemakkelijk de afstandsbediening bedienen of doorklikken voor de volgende aflevering van je serie. O ja, en ze zijn natuurlijk lekker warm. Dat is dus echt genieten!