De modernere huizen die pas zijn gebouwd hebben vaak weer hele andere snufjes dan de huizen die wat ouder zijn. Een nieuw huis is daarom ook voorzien van de laatste moderne snufjes, want ook aannemers en makelaars denken graag mee met de huizenkopers. Nieuwbouwhuizen zijn er voor zowel starters als doorstromers en bieden de toekomstige huizenbezitter meer luxe en moderne snufjes. Maar wat kun je nu van een nieuwbouwhuis verwachten? Als je dat graag wil weten, lees dan dit blog artikel. Zo weet je zeker dat je de juiste koop hebt.

Wat is een nieuwbouwhuis?

Voor een nieuwbouwhuis bestaat geen vaste definitie. Meestal valt een huis of project onder de term ‘nieuwbouw’ als deze in de afgelopen dertig jaar is gebouwd. Soms wordt dit begrip iets ruimer genomen. Huizen die gebouwd zijn na de Tweede Wereldoorlog vallen dan ook onder de term nieuwbouw. Voor dit artikel nemen we het begrip juist heel eng. Een nieuwbouwhuis in dit artikel is een huis dat is gebouwd in de afgelopen vijf jaar. Alleen in deze huizen vind je onderstaande lijst van moderne snufjes.

Draai-kiep ramen

Draai-kiep ramen zijn vrij nieuw en vind je enkel in huizen die gebouwd zijn in dit millennium. Wat is precies een draai-kiepraam? Met de hendel (scharnier) stel je af op welke stand je het raam wil openen. Dat kan dus met verschillende draai kiep raam standen. Als de hendel naar beneden staat, is het raam volledig dicht. Staat de hendel opzij, dan kiept het raam schuin naar binnen. Dan staat je draai kiep raam op een kiertje. Wijst de hendel naar boven, dan kun je het raam openen zover als je wil. Draai-kiepramen zijn bovendien ook hartstikke veilig, omdat ze meestal voorzien zijn van een kinderslot. Je kleine spruit kan dus niet zomaar het raam openen met alle gevolgen van dien.Draai-kiep ramen

Goede isolatie

De moderne huizenbezitter is zich steeds meer bewust van het milieu en de maandelijkse kosten. Daarom is de eis voor een huis dat deze goed geïsoleerd is, zodat men niet teveel hoeft te stoken. Een huis met goede isolatie is te herkennen aan de letter met bijpassende kleur, bijvoorbeeld aan een geel A-label of een groen A+ label. Een oranje C label of een rode D-label is voor de huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Let hier dus op als je een milieuvriendelijke en kostenbesparende woning wil kopen. Deze huizen zijn vaak ook meer waard en dat is wel zo prettig voor de overwaarde als je weer wil doorverkopen.Goede isolatie

Vloerverwarming

Een modern huis heeft vaak ook vloerverwarming. Ook hiervan hoef je veel minder te stoken. Vloerverwarming blijkt vaak al voldoende om je huis en je voeten lekker warm te houden. Wellicht kan je zelfs die ontsierende centrale verwarming helemaal weg doen. Je huis oogt dan ook een stuk ruimtelijker.

High tech bediening

Heb je wel eens gehoord van het begrip ‘Internet of Things’? Dit houdt in dat alle apparatuur in huis via internet te bedienen is. Nu staat IoT nog in de kinderschoenen, maar in de toekomst zal dit steeds verder uitbreiden. Weet je niet meer precies wat je in je koelkast hebt staan? Via een app op je telefoon kan je het makkelijk bekijken. Dan weet je wat je in de supermarkt moet halen als je onderweg naar huis bent. Wil je niet thuiskomen in een koud of donker huis? Schakel dan de (vloer)verwarming en de verlichting aan. Dat is zeker prettig thuiskomen.

Welke elementen missen wij nog naast draai-kiep ramen, goede isolatie, hightech bediening en vloerverwarming? Wij lezen het graag in de reacties.