De badkamer speelt een zeer belangrijke rol binnen iedere woning. Dit is niet alleen de ruimte waar je iedere dag begint én afsluit, maar ook de plek waar je heerlijk een momentje voor jezelf kan nemen. Waar we voorheen vooral de praktische kanten van de badkamer zagen, is ook de decoratieve en luxe kant van de badkamer de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden. Door onze drukke prestatiemaatschappij is het nog nooit zo belangrijk geweest om over een rustgevende kamer te beschikken. Een lange warme douche nemen en je kunt er weer even tegenaan. Tenminste, als de badkamer natuurlijk aan al jouw wensen en eisen voldoet. Helaas zien we nog al te vaak dat de badkamer een vergeten ruimte is. Hoog tijd om daar verandering in te brengen. Zo geef je jouw badkamer een flinke make-over voor meer wooncomfort!

Kijk kritisch naar de ruimte

Voordat je met een grootschalige verbouwing begint, is het wel belangrijk om de ruimte eens kritisch te bekijken. Is de aanschaf van een nieuw badkamermeubel bij Douche Concurrent voldoende of moet er nog meer gebeuren om jouw droom badkamer te realiseren?

Een badkamerverbouwing kan flink in de papieren lopen. Daarom stellen de meeste mensen deze verbouwing zo lang mogelijk uit. Toch kan je flink besparen door de ruimte kritisch te bekijken. Vaak zijn er enkele elementen die niet vervangen hoeven te worden. Denk bijvoorbeeld aan sanitair of tegelwerk. Door een simpele finishing touch kan je al veel doen voor een ruimte. Daar hoeft de gehele badkamer niet voor onder handen genomen te worden. Bedenk daarom goed welke meubels en sanitair mogen blijven en welke echt aan vervanging toe zijn. Zo bespaar je ongemerkt veel geld!

Stijl van de badkamer

Douche jij graag in luxe? Ben je dol op de ruwe uitstraling van de industriële stijl? Of geef je liever de voorkeur aan een landelijke badkamer? Wat jouw smaak ook is, er is altijd wel een geschikte badkamer te vinden.
industriele badkamer

Tegenwoordig is het mogelijk om iedere stijl in de badkamer door te trekken. Geniet je van een moderne en strakke woning? Maak de badkamer dan af met moderne kleuren, strak tegelwerk, een mooie douchegoot en bijzondere badkamermeubels. Het aanbod is reuze.

Zelf doen of laten doen?

Een badkamerverbouwing of renovatie vraagt om kennis en ervaring. Natuurlijk is dit wel afhankelijk van de werkzaamheden die verricht moeten worden. Toch raden wij wel aan om een professional in te schakelen. Deze verbouwing doe je gelukkig niet dagelijks en je wilt wel dat het goed gebeurd. Laten doen heeft dan ook meestal onze voorkeur. Maar wat doe je als je budget niet zo groot is?

Om geld te besparen op de verbouwing is het belangrijk om enkele dingen alvast zelf te doen. Ook als je twee linkerhanden hebt, is het mogelijk om tegels eruit te slopen, sanitair te verwijderen en de ruimte leeg op te leveren. Zo kunnen de professionals direct te werk gaan en kost het minder arbeidsuren. Zo bespaar je geld én weet je zeker dat de klus goed uitgevoerd wordt. Waan jij jezelf al in de luxe van een nieuwe badkamer?