Je gaat binnenkort verhuizen of een renovatie doen in je huidige woning. Op dat moment staan er meerdere dingen op jouw to-do-list, maar de ramen vormen misschien wel het belangrijkste punt. Je hebt immers al snel gemerkt dat de huidige raampartijen nog niet aan alle eisen voldoen. Zo zijn de stookkosten enorm hoog en laat het glas veel kou door, ook de warmte gaat steeds vaker verloren. Als je bij een raam zit, zal je merken dat er continu een vervelende tochtvlaag langs je armen of benen strijkt. Dat geeft natuurlijk geen prettig gevoel. Kan het ook anders? Is er een manier om het wooncomfort te verhogen? Uiteraard! De oplossing? Dubbel glas natuurlijk!

Dubbel glas: ├ęcht de beste oplossing?

Dubbel glas kan een uitstekende oplossing zijn als je het wooncomfort in huis wil verhogen. Maar wat is dubbel glas precies en waarom maken deze raampartijen verschil in huis?

Het woord zegt het eigenlijk al: dubbel glas. Hierbij bestaat het raampartij uit twee dikke glasplaten. Deze worden aan elkaar bevestigd met een tussenruimte. Deze loze ruimte wordt gevuld met droge lucht of edelgas. Hierdoor beschikt het glas over een zeer hoge isolatiewaarde. Daardoor gaat de warmte binnenshuis niet zomaar meer verloren en komt de kou ook niet zo makkelijk meer binnen. Het resultaat? Lagere stookkosten!dubbel glas

Als je kiest voor dubbel glas, zal je waarschijnlijk wel even schrikken van het grote aanbod. Dubbel glas is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Daarnaast is het effect van ieder glas weer anders. Als we spreken over dubbel glas, hebben we het over HR glas. HR staat voor Hoog Rendementsglas. Dit glas beschikt over verschillende vormen en gradaties, meestal te onderscheiden als HR, HR+, HR++ en HR+++ glas. Hoe meer plusjes er achter het glas staan, hoe beter de isolatie en rendementswaarde zal zijn.

Dubbel glas verhoogt niet alleen het wooncomfort, maar kan ook voor een waardevermeerdering van het huis zorgen. Iedere woning krijgt tegenwoordig een energielabel opgeplakt. Wanneer je verhuist, zal dit energielabel mede verantwoordelijk zijn voor de taxatiewaarde. Met dubbel glas verhoog je direct jouw positie op de huizenmarkt.

Hoeveel kost dubbel glas?

Overweeg jij om dubbel glas te plaatsen en ben je benieuwd naar de prijzen? Dan adviseren wij om contact op te nemen met een leverancier bij jou in de buurt. Een standaard prijs is niet zomaar te noemen, dit hangt af van het soort glas en de hoeveelheid raampartijen die nodig zullen zijn. Logischerwijs betaal je natuurlijk wel meer voor een betere isolatie. Bedenk echter wel dat een betere isolatie ook voor meer rendement zorgt, omdat de stookkosten flink zullen dalen.

Wist je dat niet alleen dubbel glas voor een hogere isolatiewaarde van jouw woning kan zorgen? Er zijn namelijk meerdere manieren om het energieverlies in de woning tegen te gaan. Denk bijvoorbeeld ook aan isolerende deuren, de juiste raambekleding, zonwering of het materiaal van de gevelbekleding. Daarom kan het geen kwaad om met een bouwbedrijf of aannemer in gesprek te gaan. Bekijk wat de mogelijkheden zijn, hoeveel dit gaat kosten en hoeveel jij maximaal kwijt wil zijn aan de verbouwing of renovatie. Zo geniet je binnen de kortste keren van een comfortabele woning met een groen energielabel!