Als je naar een manier aan het zoeken bent om zonwering binnen- of buitenshuis te plaatsen, dan zal de optie van het plaatsen van screens vast naar boven zijn gekomen. Nu vraag je je wellicht af waarom je voor screens zou kiezen ten opzichte van andere manieren van zonwering. Dat is een terechte vraag, welke we graag voor je beantwoorden. Zo wordt jouw zoektocht naar de ideale zonwering een stuk makkelijker en kun je deze direct laten installeren. Lees en schrijf je even mee?

Extra veiligheid in huis

Een screendoek aan de buitenkant zorgt voor extra veiligheid in huis ten opzichte van zonwering binnenshuis. Ze zorgen voor meer privacy, doordat mensen niet zomaar meer naar binnen kunnen kijken. Zo houd je pottenkijkers en mogelijke dieven dus buitenshuis. Daarnaast zorgt het ook voor een extra obstakel voor inbrekers. Natuurlijk kun je de screens wel doorsnijden of doorknippen, maar dit betekent dat het inbreken extra tijd kost en dat het een stuk opvallender wordt. Dat is natuurlijk niet waar een inbreker naar opzoek is, dus wordt jouw huis eerder overgeslagen.

 Zowel binnen als buiten

Screens zie je voornamelijk aan de buitenkant, maar je kunt ze ook gemakkelijk binnenshuis ophangen. Een screendoek voor buiten zorgt voor een strakkere vormgeving aan de buitenkant dan een zonnescherm bijvoorbeeld doet en daarnaast ziet er ook wat eleganter uit dan een rolluik. Mocht je een screen binnen op willen hangen, dan kun je er iets langer van genieten omdat het niet tegen allerlei weersomstandigheden hoeft te vechten. Gelukkig kun je een screendoekvervanging makkelijk zelf uitvoeren, dus dit zou je niet tegen moeten houden om het buiten op te hangen. Een klein nadeel is dan weer dat ze minder isolerend werken en er wellicht meer warmte naar binnen komt dan wanneer je ze buitenshuis zou installeren.

 Te gebruiken in smart home

Als je elektrische screens laat installeren kun je ze toevoegen aan jouw smart home. Bij de meest basic screens kun je deze vervolgens met jouw telefoon naar boven en naar beneden uitrollen. Als je voor iets meer high tech screens kiest, kunnen deze met de juiste programmering gemakkelijk op bepaalde tijdstippen of bij weersomstandigheden uitrollen. Zo hoef je er niet eens meer over na te denken en kun je ook op afstand het systeem bedienen. Dat is extra handig als je al vertrokken bent naar kantoor, maar je wel graag je huis koel houdt tijdens een warme dag.