Steeds meer mensen ervaren financiële krapte door de huidige inflatie. Misschien kampte je eerder ook al met financiële problemen, maar is dit door de situatie nu in Nederland alleen nog maar groter geworden. Lastig. Zeker wanneer je daarnaast ook nog eens kampt met een interieur die nu toch echt wel aan vervanging toe is. Want hoe pak je dat aan als je naast de vaste lasten en simpelweg boodschappen doen iedere week al nauwelijks rond kan komen? Dan is ook nog eens de woonkamer opnieuw inrichten bijna onmogelijk.

Of toch niet? Als je het ons vraagt zou iedereen in staat moeten (en kunnen) zijn om van een nieuwe inrichting te genieten. Ook met een zeer klein budget. In dit artikel richten we ons specifiek op het inrichten van de woonkamer met een klein budget. Maar deze tips kun je natuurlijk ook voor andere ruimtes in huis toepassen. We zetten drie tips voor je op een rijtje.

1.      Televisie leasen

De televisie is misschien wel het belangrijkste pronkstuk in iedere woonkamer. Deze ontbreekt bijna nergens meer in de Nederlandse woonkamers. Met een klein budget is het echter onmogelijk om een kapotte televisie te vervangen. Betekent dit dat je je er maar gewoon bij moet neerleggen? Welnee! Zelfs een tv leasen behoort nog tot de opties. En dit is een minder gek idee dan je denkt.

Bij het leasen van een televisie betaal je maandelijks een vast bedrag. Hier zit alles bij inbegrepen. Denk ook aan servicekosten. Gaat de televisie kapot? Dan heb je hier verder geen extra kosten aan. Deze zijn voor rekening van de ‘eigenaar’.

Het is ook mogelijk om de televisie op afbetaling te kopen. Dan komt deze uiteindelijk wel in het eigen bezit. Het nadeel hiervan is dat je soms zo lang aan het afbetalen bent, dat de televisie pas echt van jou is als deze alweer mankementen begint te vertonen. Dat is best wel zonde natuurlijk. Door de televisie te leasen is het voor iedereen – hoe groot zijn of haar beurs ook mag zijn – mogelijk om een televisie in de kamer te hebben.

2.      Verkoop oude meubels

Heb je het idee dat jouw oude meubels werkelijk niets meer waard zijn en ze enkel nog naar het grofvuil gebracht kunnen worden? Dan heb je het in de meeste gevallen goed mis. Het zal je nog verbazen hoeveel oude en versleten meubels nog gewoon verkocht kunnen worden. Natuurlijk niet voor de hoofdprijs, maar zeker wel voor een paar tientjes. Er zijn mensen die werkelijk alles weer in nette staat kunnen krijgen. De verkoop van jouw oude meubels is dan ook zeker de moeite waard. Zo beschik je over wat extra geld om bijvoorbeeld zelf ook tweedehands nieuwe meubels te kopen.

3.      Verander de accessoires

Toe aan iets nieuws in de woonkamer? Maar geen geld voor een complete make-over? Denk dan vooral niet al te groots. Je hoeft echt niet alle meubels aan te pakken om een nieuw interieur samen te stellen. Soms hebben de kleinste veranderingen al een enorm groot effect. Denk bijvoorbeeld aan het veranderen van de accessoires in de ruimte. Kies bijvoorbeeld eens voor andere sierkussens of tafelstukken. Dat geeft direct een geheel andere uitstraling en kost je nauwelijks iets extra’s.