Amsterdam mag dan misschien de meest populaire stad zijn om je te vestigen, andere steden zijn minstens net zo mooi én zijn nog betaalbaar ook! En waar de hoofdstad toch veelal gericht is op een jong, bruisend leven, zijn andere steden beter ingericht voor de mensen die hun dertigste levensjaar zijn gepasseerd. Een huis kopen op je veertigste of misschien wel je vijftigste? Je leest hier waarom die overweging zeker de moeite waard kan zijn.

De huizenmarkt in Drenthe

Wanneer je aan Drenthe denkt, zal voor de meeste mensen toch eerst het natuurlijke karakter naar boven komen. Het leven gaat er nu eenmaal wat langzamer dan in de rest van het land en je kunt er heerlijk genieten van de natuur. Alhoewel dit allemaal aardig juist is, is Drenthe daarnaast ook een perfecte plaats om voor een zeer redelijke prijs een prachtig droomhuis te vinden. Want terwijl de prijzen in Amsterdam en omstreken de pan uit rijzen, kun je in Drenthe nog aardig onderhandelen over wat je wilt betalen voor jouw pand.

De huizenmarkt is hier slechts gestaag gegroeid, en de crisis van een decennium geleden laat nog steeds haar sporen na. De markt is aardig opgekrabbeld, maar prijzen liggen doorgaans nog steeds onder het niveau van tien jaar geleden. En dit biedt kansen!

Wanneer is Drenthe interessant?

In principe kan iedereen zich binnen de provincie vestigen. Er is van alles te doen voor jong en oud en, afhankelijk van de plaats waar je je op focust, genoeg snelle manieren om weer in de grote stad te zijn.

Toch is Drenthe vooral aan te raden voor mensen die net iets ouder zijn. Dertig plussers, maar zeker ook veertig en vijftig plussers zullen zich hier op hun gemak voelen. En dan is het natuurlijk verstandig om meteen een huis te kopen, nu de prijzen nog gunstig liggen. Ook juist wanneer je nog nooit een huis hebt gekocht. De voordelen van het kopen van een huis na je dertigste:

  • Je weet wat je wilt en bent kieskeuriger. Een “miskoop” zal jou niet snel overkomen
  • Je snapt hoe het hypotheek rekensommetje werkt en zal je niet snel binden aan een “foute” hypotheek

Natuurlijk hoef je niet perse in Drenthe alleen te zoeken, maar ook daar net buiten zijn genoeg mooie woningen te vinden. Vlak buiten Drenthe zijn er ook mooie en betaalbare nieuwbouwwoningen te vinden. Zo kijk je hier voor de nieuwbouw in Hardenberg vlak buiten de provincie Drenthe in Overijssel.Wanneer is Drenthe interessant?

Nieuwbouw of bestaande bouw?

Wanneer je een nieuwbouwwoning koopt, kun je er van uitgaan dat alles prima werkt en deskundig is aangelegd. Je bent bijna verzekerd van zorgeloos wonen, zeker voor de eerste vijf tot tien jaar. Dit is voor de meeste mensen een reden die zwaar weegt. Zeker wanneer je wat ouder bent en geen zin meer hebt in allerlei klusjes en opknapbeurten, is een nieuwbouwhuis of appartement aan te raden. NieuwWonenDrenthe toont je alle nieuwbouwprojecten in de regio. Waar wacht je nog op?