Duurzaamheid en het milieu zijn tegenwoordig erg belangrijk in onze maatschappij. Er zijn steeds meer mensen die proberen zo duurzaam mogelijk te leven. Het wordt tegenwoordig ook steeds makkelijker om duurzaam bezig te zijn. Producten die wij gebruiken zijn vaak al een stuk beter voor het milieu dan de producten van een aantal jaar geleden. Wilt u ook uw steentje bijdragen aan een beter milieu maar weet u niet hoe? Of wilt u er gewoon niet teveel moeite voor doen? Geen enkel probleem, wij geven een aantal tips waarmee het voor iedereen makkelijk wordt gemaakt om duurzamer te leven.

Energie besparen

Het besparen van energie is niet alleen goed voor het milieu, u bespaard namelijk ook een hoop geld. U kunt dit op ontzettend veel verschillende manieren doen. Het makkelijkste is om bewust om te gaan met uw energie, laat dus geen lichten branden als het niet nodig is en zet de verwarming uit als u weg bent. Dit hoort u natuurlijk altijd, toch vergeten veel mensen het. Ook kunt u kiezen voor apparaten die weinig energie verbruiken. Kijk hierbij naar het energielabel. Van koelkast tot cv-ketel, u kunt een hoop besparen. Met een Nefit ketel loopt de besparing snel op.

Vervoer

Ook op vervoer valt er veel winst te behalen. Dit is tegenwoordig ook wel te zien. Er komen steeds meer elektrische auto’s op de markt. Soms is hier nog wel eens een discussie over. Het maken van een elektrische auto is namelijk slechter voor het milieu dan het maken van een normale benzine auto. Toch is een elektrische auto uiteindelijk een stuk beter voor het milieu doordat deze natuurlijk elektrisch rijdt. Overweeg deze optie eens bij het kiezen van uw volgende auto en kies anders een keer voor de fiets in plaats van voor de auto. elektrische auto

Voedsel

Als u nu naar de supermarkt gaat ziet u het overal, bio, bio en nog eens bio. Er komen steeds meer van dit soort producten in de supermarkt te liggen. Kies ook eens voor deze producten. Het is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor uw gezondheid. Ook kunt u bij voedsel uit het buitenland kiezen voor producten met een Fairtrade keurmerk. Dan weet u zeker dat degene die het product heeft gemaakt een eerlijke vergoeding heeft gekregen.

Duurzaam leven hoeft dus helemaal niet moeilijk te zijn. Het gaat er vooral om dat u af en toe even op de kleine dingen let. Misschien lijkt het alsof het geen groot effect heeft maar als we allemaal iets beter opletten is het wel degelijk een stuk beter voor het milieu. Daarnaast zijn de meeste punten hierboven ook nog eens goed om geld te besparen. Een win-winsituatie dus.