Over eten en drinken is er natuurlijk genoeg te vertellen. Er is zoveel op deze aardbol wat je kunt eten en drinken dat je daar geen papier genoeg voor zou hebben om erover te schrijven in 1 stuk. Wij gaan enkele producten uitlichten die op zichzelf staan en dus niets met elkaar te maken hebben maar waar we wel wat over willen vertellen.

Verschillende olijven

In olijven hebben we een aantal verschillende olijven. Je hebt zwarte olijven, groene olijven maar ook speciale olijven. Een van die olijvensoort is de kalamata olijf. Wat zijn kalamata olijven? Kalamata olijven komen uit het zuiden van Griekenland en zijn donkerpaars van kleur. Deze olijven worden vaak gebruikt bij het maken van olijfolie of wijnazijn. Er zijn, behalve Griekenland, maar weinig landen die deze soort olijven telen. De kalamata olijven zijn bijzonder geschikt om ingemaakt te worden zodat je er later olijfolie van kunt maken. Dat inmaken gebeurd op een speciale manier. Bij de ene manier wordt pekel gebruikt en bij de andere manier wordt er water en zout gebruikt. Gemiddeld duurt het ongeveer een week om de olijven in te maken en klaar te maken voor een verdere bereiding. 

Zoete lekkernij

Een van de lekkerste en meest gegeten zoete lekkernijen is chocolade. Je hebt ook dit in verschillende soorten en bereidingen. Wist je dat er zelfs Chocolade suikervrije versies zijn? Dit is chocolade waar geen suiker aan is toegevoegd maar waar wel gebruik is gemaakt van stevia. Deze stof is ongeveer een 30 tot 100 keer zoeter dan dat suiker is. Stevia is gewoon in de supermarkt te vinden in het schap van de suikervervangers. Let er wel goed op dat je niet zo bent om de chocolade suikervrij te gebruiken wanneer je aan het lijnen bent. Het is dan wel minder suiker wat je tot je neemt maar de suikervervanger die ervoor in de plaats komt heeft toch ook wel wat calorieën in zich. De suikervrije versie is dus zeer zeker geen vervanger.

Koffie, koffie een lekker bakkie koffie

Koffie! Sommige mensen lopen erop alsof dat het benzine is. Een heerlijke bak koffie om je dag mee te beginnen heeft bijna iedereen wel nodig. Zet jij je koffie nog ouderwets of heb je een makkelijke machine en hoef je maar op een knopje te drukken zodat er dan een bak koffie voor je klaar staat? Wanneer jij koffie nog op de ouderwetse manier zet, hoeveel koffie schepjes doe jij er dan in? Dat is natuurlijk erg afhankelijk van hoe sterk jij de koffie zet en hoeveel je in 1 keer zet. Wanneer je echt het op het ideale af wilt hebben dan gebruik je ongeveer 12 gram koffie op 200 milliliter water. Het is ook echt afhankelijk van de manier waarop jij je koffie drinkt. Drink jij hem zwart dan zal je hem waarschijnlijk wat minder sterk zetten dan wanneer jij het met melk en suiker drinkt. Ben je meer van de espresso dan houd je van sterk.