Ben je gek op de look van de houten vloer? Dan is het goed nieuws dat je dit door je hele woning kunt doorvoeren. Een houten vloer in de badkamer is geen optie. Maar een houtlook vloer van pvc in de badkamer is helemaal top! Maar kan dat eigenlijk wel, pvc in een vochtige ruimte?

Stroef en niet koud

Pvc is een materiaal dat juist geschikt is voor een ruimte als een badkamer. Dit omdat het een kunststof is, dat je strak verlijmt op een ondergrond. Voordeel van dit materiaal als badkamervloer is dat het niet glad wordt. Ook niet als de vloer nat is. En dat is vooral in de badkamer echt heel handig. Pvc wordt ook niet snel koud. Super, omdat je in de badkamer eigenlijk altijd op blote voeten loopt.

Hout, marmer of beton

Overigens is pvc ook verkrijgbaar in veel andere dessins. Bijvoorbeeld bij Kwantum, waar je naast de houtlook ook terecht kunt voor kunststof met de uitstraling van beton of marmer. Het leuke is, het is niet van echt te onderscheiden! Deze vloeren zijn kleurvast, wat betekent dat het lang mooi blijft. En ben je de vloer na een tijdje toch zat? Dan kan het milieuvriendelijk gerecycled worden. Ook dat is niet onbelangrijk, in deze tijden van hang naar duurzame materialen.

Combineren met tegels

Overigens is het wel zo dat je op moet passen voor een materiaal als pvc in het douchegedeelte van de badkamer. Behalve als je het direct droog maakt na het douchen, maar dat is in de praktijk iets dat we nog weleens vergeten. Staat er een tijdje een laagje water op pvc, dan beschadigt de vloer. In het douchegedeelte kun je dus het best kiezen voor gewone badkamertegels. In de rest van de badkamer gaan we voor stijlvol pvc.