Het kleine wonen is helemaal van deze tijd. Niet voor niks is de tiny house movement overgekomen naar Nederland en kijken steeds meer mensen hoe ze kunnen leven zonder veel spullen. Ontzamelen staat dan ook bij velen hoog in het prioriteitenlijstje. Nu is het natuurlijk niet voor iedereen mogelijk om het huis te koop te zetten en in een tiny house te gaan wonen, maar je kunt wel veel veranderingen aanbrengen bij je eigen huis. Denk bijvoorbeeld eens aan het verbouwen van het tuinhuisje. Hier kun je gemakkelijk een klein huis van maken waar je ook in kunt wonen. Daarnaast is het een goed idee wanneer je geen extra logeerkamer hebt, maar wel vaak gasten die komen logeren. Het is een goed idee om dan een kleine keuken te plaatsen, een zogenaamde kitchenette.

Wat is een kitchenette?

Met een kitchenette kun je op een normale manier koken, alleen is de keuken zelf gewoon wat kleiner. Het is zeker niet zo dat je veel apparaten moet missen. Je kunt de kitchenette helemaal aanpassen op jouw wensen. Kies bijvoorbeeld voor een exemplaar met een kleine spoelbak en een kookplaat of een kleine keuken met een afwasmachine. Voor het verbouwen van het tuinhuis is misschien geen afwasmachine nodig, maar wil je wel graag wat meer kastruimte. Je kunt dus kiezen wat voor jouw ruimte van toepassing is.Wat is een kitchenette?

Een kitchenette in het kantoor

Veel mensen die een klein kantoor aan huis hebben, vinden het handig om een keuken in de buurt te hebben. Je ontvangt namelijk vaak gasten en dan is het niet handig om steeds op en neer naar de hoofdkeuken te moeten lopen om koffie of thee te zetten. Ook wanneer je een kantoor in de omgebouwde garage hebt of een kantoor op de zolderverdieping, is het verstandig om ook te denken aan een kleine keuken. Je kunt dan makkelijk een kitchenette plaatsen, zodat je altijd snel koffie of thee kunt zetten voor jouw klanten. Voor jezelf is het natuurlijk ook heel handig, want je hoeft niet helemaal naar beneden te lopen of door te tuin te gaan om bij een keuken te komen. Er zijn dus heel veel verschillende redenen om een mooie kitchenette te laten plaatsen. Ook komen deze kleine keukens vaak voor in stadswoningen die aan de kleine kant zijn. Een hofjeswoning bijvoorbeeld heeft vaak niet voldoende ruimte voor een grote keuken en dan is het handig wanneer je door middel van een kitchenette toch alle voorzieningen in kunt bouwen.

Zelf alles inbouwen

Een goede kitchenette kun je natuurlijk ook zelf inbouwen. Het is namelijk een kleine klus en je bespaart hierdoor veel geld. Het is goed om van te voren even op te zoeken hoe je alles precies moet doen, dat zorgt er namelijk voor dat je niet ineens voor verrassingen komt te staan. Je zult merken dat je ook met een kleine keuken prima kunt koken en alles kunt verzorgen voor jouw klanten. Ook voor een bed and breakfast in de tuin worden deze kleine keukens heel vaak gebruikt. Je kunt er dus alle kanten mee op.