Deuren horen onmiskenbaar bij het interieur. Ze dienen om een ruimte gemakkelijk af te kunnen sluiten. Daarnaast geven ze ook een bepaalde uitstraling aan uw interieur. Houdt u van een stoere industriële look? Dan moet u zeker de stoere stalen taatsdeuren leren kennen. Met een stalen taatsdeur creëert u meer licht in de diverse ruimtes en geeft ze daarnaast een frisse en strakke uitstraling.

De voordelen van een taatsdeur

Het grote verschil met een standaard binnendeur is dat de taatsdeur (ook wel pivotdeur genoemd) een speciaal draaimechanisme heeft. In tegenstelling tot standaard deuren die middels scharnieren aan de deurposten worden bevestigd werkt een taatsdeur met een pivot. Een centraal punt waarop het mechanisme draait. Stalen taatsdeuren draaien om een verticale as. Meestal gebeurt dit door middel van scharnieren die zowel aan de onderzijde als de bovenkant van de deur zitten. Vrijwel altijd worden ze direct verbonden met de vloer en het plafond. Een heel groot voordeel van een taatsdeur is de draaibaarheid naar twee kanten.

Eigen ontwerp

Stalen taatsdeuren zijn volledig naar uw eigen inzicht aan te passen. U bepaalt zelf in hoeveel vlakken of blokken u uw stalen deur wilt indelen. Dat kan één groot vlak zijn, maar ook vier kleinere blokken. Taatsdeuren zijn vaak een stuk breder dan standaard deuren en kunnen gemakkelijk gedeeld worden in diverse vlakken. Zo kunt u zelf het gezicht van uw interieur volledig beïnvloeden en een strakke look meegeven. Het zelf plaatsen van een taatsdeur is vrij eenvoudig. Mede omdat hier een deurpost of kozijn ontbreekt. Stalen binnendeuren

Naast stalen taatsdeuren zijn ook andere stalen deuren steeds meer in trek. Waar stalen deuren vroeger vooral als buitendeur werden gebruikt zien we ze vandaag de dag steeds vaker verwerkt als binnendeur. Wat dacht u van een stalen schuifdeur of een stalen scharnierdeur. Stalen scharnierdeuren zijn een stuk goedkoper dan taatsdeuren. Mede doordat ze in diverse standaardmaten geleverd kunnen worden. Maatwerk kan uiteraard ook maar dat beïnvloedt zeker de prijs van de deur.

Online deuren bestellen

Op de website stalen-deur.nu kunt u een ruim assortiment stalen deuren bekijken en een offerte opvragen voor de deur die aan uw wensen voldoet. Installeren kunt u zelf doen of overlaten aan onze specialisten die u daarmee graag van dienst zijn. Stalen deuren geven uw huis of kantoor een stoere industriële look. Uw gasten zullen u zeker complimenteren met uw unieke interieur.