Bij ongedierte in huis is het belangrijk om op korte termijn voor een oplossing te zorgen. Het ongedierte geeft uw ruimtes niet alleen een onhygiënische uitstraling. Ook kan het ongedierte voor schade aan uw woning en interieur zorgen. Denk bijvoorbeeld aan muizen, die het isolatiemateriaal tussen uw wanden aan kunnen vreten. Of wat te denken van de houtworm? Dit beestje knaagt zich een weg door houten constructies. In het ergste geval moet een groot deel van het hout vervangen worden, om de stabiliteit van houten constructies te kunnen herstellen. Een organisatie die hulp kan bieden bij het bestrijden van ongedierte is De Bestrijdingsbrigade. Deze partij heeft veel ervaring in het bestrijden van verschillende soorten beestjes in en rondom uw woning.

Noodzaak van de bestrijding van ongedierte

Eerder beschreven we al dat het bestrijden van ongedierte belangrijk is om schade te voorkomen. Daarbij kunnen de beestjes ziektes met zich meedragen. U wilt voorkomen dat uw weerstand afneemt door de aanwezigheid van muizen, ratten of ander ongedierte in huis. Het is daarbij geen fris idee, dat de beestjes door uw woning kruipen. In het geval van muizen en ratten voorkomt het op korte termijn bestrijden van ongedierte dat u te maken krijgt met een heuse ongedierteplaag. Deze ongediertesoorten kunnen zich razendsnel voortplanten.

Zelf ongedierte bestrijden is vaak lastig

U kunt in eerste instantie proberen het ongedierte zelf te bestrijden. Maak bijvoorbeeld gebruik van lokdoosjes en verschillende soorten vallen. Het blijkt vaak echter erg lastig te zijn om ongedierte op effectieve wijze aan te pakken. Vaak blijven delen van de ongediertefamilie in leven, met als gevolg dat de plaag al snel terugkeert. Een alternatief voor deze lokdoosjes en vallen is het gebruik van gif. Dit wordt echter afgeraden, omdat het bijzonder schadelijk is voor mens en milieu. U moet er niet aan denken, dat uw kinderen het gif aanraken.

Ongedierte bestrijden kan gevaarlijk zijn

Niet alleen is het vaak erg lastig om ongedierte zelf te bestrijden. Ook kan het bestrijden van ongedierte gevaarlijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan de bestrijding van wespen. Wanneer de wespen agressief worden en u steken, kan dit voor een allergische reactie zorgen. Ongediertebestrijders beschikken over de benodigde kleding en hulpmiddelen om de wespen te doden. In het geval van bijen moet een imker worden ingeschakeld om de beestjes naar een andere plek te brengen. Deze beestjes mogen niet gedood worden omdat het een beschermde diersoort is.