Wanneer je jouw tuin voorziet van meubelen, is het belangrijk dat je er lang van kunt genieten. De meubelen moeten overleven in verschillende weersomstandigheden. Sommige materialen overleven dat niet voor een lange tijd. In deze blog vertellen we jou welke materialen jou nou echt voorzien van duurzame tuinmeubelen. Zo weet je voor de (her)inrichting van jouw tuin precies op welke meubelen je moet letten. Lees dus gauw verder en ontdek de duurzame materialen! 

Kunststof

Met kunststof kies je voor een duurzaam materiaal, omdat de structuur van de stof niet snel verslechtert door verschillende weersomstandigheden. Het verweert niet en gaat niet snel kapot. Het zal niet zo snel uit elkaar vallen. Het kan aan de andere kant wel andere vuile stoffen opnemen, maar deze verwijder je makkelijk door een schoonmaak. Daarnaast kan kunststof ook niet zo goed tegen de straling van zon. Het kan hierdoor dus verkleuren. Dit beïnvloedt alleen niet de sterkte van de stof. In veel gevallen hebben kunststof meubelen een beschermende laag tegen deze straling. Dit moet je alleen onderzoeken per product. Het kan daarnaast nooit kwaad om jouw kunststof meubelen te voorzien van een beschermhoes. 

Teakhout

Naast kunststof, is teakhout een erg duurzaam materiaal. Teakhout komt van een teakboom en komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië. Deze houtsoort kan erg goed tegen diverse strenge weersomstandigheden, zoals regen en wind. Hierdoor kan je jouw teakhouten meubelen prima het hele jaar buiten laten staan. Het kan echter wel verkleuren. Om dit te voorkomen, kan je jouw teakhouten meubelen voorzien van een teak protector. Hiermee behoud je de oorspronkelijke bruine kleur. Het zijn wel erg zware meubelen. Het voordeel hiervan is gelukkig dat ze stevig zijn! 

Andere materialen 

Natuurlijk zijn er nog veel meer andere materialen die ook lang goed blijven, zolang je ze blijf onderhouden. Een voorbeeld hiervan is aluminium. Je vindt verschillende stijlvolle tuinmeubelen bij 4Seizoenentuinmeubelen. Dankzij de verschillende stijlen, is er voor iedere tuin wel een geschikt meubel. Daarnaast vind je er informatie over de specificaties van de diverse meubelen. Op deze manier weet je precies waar je aan begint!