Acrylaat is een kunststof die al decennia lang wordt toegepast en ook bekend staat onder de namen PMMA, Plexiglas en Perspex. Binnen de industrie is Acrylaat een veel toegepaste kunststof, zo ook binnen het bouwsegment. Daar wordt Acrylaat ingezet voor beglazings- en interieurtoepassingen. Acrylaat is vooral succesvol als interieurproduct vanwege haar elegante en exclusieve uitstraling. Deze elegante en exclusieve uitstraling wordt voor een belangrijk deel veroorzaakt door de onovertroffen helderheid, die in gepolijste vorm een stralend effect geeft. Een bijkomend voordeel van Acrylaat is het lichte gewicht en sterkte. Zo is PMMA ongeveer 25 keer sterker dan glas van gelijke dikte en is het breukrisico veel geringer.

Acrylaat wordt het meest in transparante uitvoering toegepast, dit vanwege de grote helderheid. Het leveringsprogramma van Acrylaat plaat bestaat naast de heldere uitvoeringen uit vele kleuren, satijn uitvoeringen en andere modificaties. Naast de plaatvorm is Acrylaat ook beschikbaar als buis en staf. Op vinkkunststoffen.nl zijn alle mogelijkheden van Acrylaat en de vele andere kunststoffen te bekijken.

Acrylaat plaat is goed te bewerken

De goede bewerkingsmogelijkheden zijn, naast de andere positieve eigenschappen, een belangrijke reden dat Acrylaat veel wordt toegepast. Acrylaat plaat is prima mechanisch te bewerken en het zagen, boren en frezen kan probleemloos worden uitgevoerd. Acrylaat platen zijn ook warm te vervormen en dat geeft de ontwerper veel meer mogelijkheden om zijn creatieve ideeën tot werkelijkheid te maken.

Beglazings- en interieurtoepassingen

Binnen het bouwsegment wordt acrylaat veel als beglazingsproduct ingezet. De sterkte van deze kunststof platen en de mogelijkheid om de platen warm te vervormen geeft Acrylaat een aantal voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld glas. Doordat Acrylaat ongeveer 25 keer sterker is dan glas van gelijke dikte, is het risico op breuk een stuk lager dan bij glas. Veranda- en serredaken en balustrades zijn voorbeelden van beglazingsmogelijkheden met Acrylaat. Omdat Acrylaat minder hard is dan glas is het wenselijk om het niet te gebruiken op krasgevoelige locaties.

Vanwege de exclusieve en elegante uitstraling wordt Acrylaat veel als interieurproduct ingezet. Het ruime aanbod aan kleuren, spiegeluitvoeringen en oppervlakteafwerkingen geeft de ontwerper veel mogelijkheden bij het ontwerpen van zijn interieurprojecten. Acrylaat Signature en Acrylic Couture zijn voorbeelden van uitvoeringen die de ontwerper bijzondere mogelijkheden biedt. In deze design platen zijn koperdraad, edelmetaaldeeltjes, donsveertjes of textiel verwerkt. Dit geeft de platen een unieke luxueuze uitstraling en daarom worden deze panelen verwerkt in bijvoorbeeld wanden, kasten of de huisbar.