Ken je dat? Je hebt net heerlijk zitten eten met de familie, maar dan komt het moment dat de afwas gedaan moet worden. Direct begint de discussie over wie er ook alweer aan de beurt was. Hoe fijn is het om dan een whiteboard in de keuken te hebben hangen waar je een rooster voor huishoudelijke taken kunt creëren. Dat is natuurlijk niet het enige dat je met zo’n bord kunt doen, de mogelijkheden zijn eindeloos! Maak bijvoorbeeld een weekschema voor het gezin dat je steeds kunt aanpassen of noteer de boodschappen die nog gedaan moeten worden. Ook op andere plekken in huis kun je een magneetbord goed gebruiken, zoals in een werkruimte.

Maar welk whiteboard dan?

Als je eenmaal de keuze hebt gemaakt om een bord aan te schaffen, kan de enorme hoeveelheid aan verschillende whiteboards overweldigend zijn. Belangrijk is vooral te kijken naar wat in jouw situatie het prettigst is. Ze zijn verkrijgbaar in een range van prijzen en materialen en ieder bord heeft voor- en nadelen. Om het iets makkelijker te maken, geven we hieronder wat tips voor het kiezen van een whiteboard.

Materiaal

De goedkoopste whiteboards zijn gemaakt van melamine. Als je op zoek bent naar een koopje, is dit type dan ook een aanrader. Deze borden hebben echter ook een aantal nadelen: ze zijn niet magnetisch, alleen geschikt voor licht gebruik en niet kras- en deukbestendig. Ga je wel voor een magnetisch bord? Dan kun je kiezen uit gelakt staal of email. Een whiteboard van gelakt staal is een betere keuze dan melamine als je regelmatig gebruikmaakt van het bord. Dit materiaal gaat geruime tijd mee en is in meerdere mate kras- en deukbestendig. Email is nóg kras- en deukbestendiger dan gelakt staal en de beste keuze als je veel gebruik maakt van het bord. Het gaat lang mee en hoeft alleen eens in de maand gereinigd te worden. Wel is het ook meteen een duurdere keuze.materiaal whiteboard

Glasbord

Tenslotte kun je ook kiezen voor een magneetbord van veiligheidsglas. Dit type, het glasbord, is het best uitwisbaar van alle soorten borden. Bovendien is dit robuuste materiaal geschikt voor dagelijks gebruik en ongevoelig voor vlekken en inktresten. Het leuke is dat je kunt kiezen uit verschillende kleuren, waardoor het bord goed bij je interieur past.

Wat heb ik nog meer nodig?

Om een whiteboard te kunnen gebruiken, heb je verschillende kantoorartikelen nodig. Zo zijn er speciale markers verkrijgbaar in verschillende kleuren en kun je magneten gebruiken op alle borden behalve melamine. Op die manier maak je nog beter gebruik van je whiteboard, als je kiest voor neodymium magneten kun je zelfs kleine objecten ophangen!