De interieurbranche is altijd springlevend. Ook in 2019 worden we weer overspoeld met interieurtrends. In dit artikel nemen wij de trends door die wij het meest waarderen.

Geel

Van lichte gele tinten tot rijke mosterdkleur. Je ziet het steeds meer terug en het lijkt niet minder populair te worden. En dat is natuurlijk niet zomaar. Het verwerken van gele tinten brengt je interieur tot leven en geeft een vrolijke sfeer.

Duurzaamheid

Alles staat dit jaar in het teken van bewust zijn van de staat van de planeet. Het is dan ook vanzelfsprekend dat duurzaamheid een interieurtrend is. Het is moeilijk om ineens helemaal duurzaam te gaan leven. Echter kan je door kleine aanpassingen in je interieur al een stuk bewuster door het leven gaan. Denk bijvoorbeeld aan het verminderen van plastic voor eenmalig gebruikt tot producten die recyclebaar zijn. Er zijn tal van mogelijkheden om je koolstofvoetafdruk drastisch te verminderen.

Jaloezieën

Jaloezieën nemen sterk toe in populariteit. Jaloezieën zorgen voor een unieke raamdecoratie en brengen meer voordelen met zich mee. Zo zijn ze makkelijk schoon te maken en helpt het bij een betere privacy. Daarnaast kan je natuurlijk het licht buiten houden wanneer dit gewenst is.

Tip: Jaloezieën Gammajaloezieen gamma

Scandinavisch

Is scandinavisch uit te mode? Dacht het niet! De Scandinavische stijl is jaar nog uiterst populair. Het zorgt voor een frisse, elegante uitstraling waardoor je interieur tijdloos wordt.

Planten

Een trend die in 2019 erg populair is: het plaatsen van planten in je huis. Denk hierbij vooral aan grote, gewaagde planten. Hoe groter, hoe beter. Denk bij het kiezen van een plant wel aan het onderhoud ervan. Laat je goed inlichten over de hoeveelheid water en zonlicht die de plant nodig heeft.Interieur trends planten

Multifunctionele ruimtes

‘Less i More’ is een trend. Daarom nemen multifunctionele ruimtes in populariteit toe. Denk aan een opklapbed die gemoderniseerd wordt tot een mooi meubelstuk. Maar er zijn meer mogelijkheden. Denk aan een kantoorruimte die ook voor een logeerkamer dient. Of als extra opslag.

Gedurfde kleuren

Niet alleen de kleur geel is populair. Eigenlijk alle krachtige kleuren zien we steeds vaker terug. Denk aan marineblauw, donker rood of oranje. Zorg wel dat er een balans aanwezig blijft. Genoeg rustige, neutrale tinten zoals wit of grijs zijn dan ook een vereisten.

Het gebruik van hout

Velen voelen zich ontspannen wanneer ze verbonden zijn met de natuur. Houten accenten zijn een perfecte manier om dat effect te bereiken. Hout heeft een tijdloos en kalmerend effect. De organische warmte die hout in zich heeft is moeilijk te evenaren met ander materiaal. Er zijn eindeloze mogelijkheden om hout te verwerken in je ontwerp. Daarnaast is het ook nog eens milieuvriendelijk materiaal. Hout geeft namelijk aanzienlijk minder schadelijke stoffen uit dan andere bouwmaterialen. Ook is hout een goede isolator en van nature energiezuinig.

Dat waren de interieurtrends voor 2019! Je komt er maar op één manier achter of het in jouw huis past. En dat is het om het simpelweg te proberen. Met enkele kleine aanpassingen tover jij jouw huis al om tot een trendy nieuwe style.