Het onderhouden van jouw woning is iets dat eens in de zoveel tijd dient te gebeuren. Dit is niet alleen goed voor de kwaliteit van jouw woning, maar ook voor de levensduur van jouw woning en daarnaast ook nog eens voor je eigen gezondheid. Alhoewel onze gezondheid natuurlijk altijd centraal staat, merken we dat niet veel mensen de eigen gezondheid associëren met de eigen woning. Dit is nogal gek aangezien we een groot deel van ons leven doorbrengen in de eigen woning. De impact op onze gezondheid is dan ook enorm als er iets ‘mis is’ in de eigen woning. Omdat dit zo belangrijk is voor onze eigen gezondheid nemen we je in deze blog mee in de verschillende renovaties die de grootste impact op jouw gezondheid hebben!

Schimmels

Binnen woningen is de kans op schimmelgroei behoorlijk groot. Dit komt doordat er in de woning geleefd wordt en er dus ook op veel plekken in de woning vocht verzameld wordt. Doordat schimmels vormen van rotting zijn zijn deze ontzettend slecht voor de eigen gezondheid. Wanneer je een schimmel op wat voor manier binnenkrijgt kun je hier zelfs heel ziek van worden. Daarom gaan schimmels en gezondheid alles behalve hand in hand met elkaar. Probeer daarom altijd snel te handelen als je een vorm van schimmelvorming ziet. Hoe sneller jij het probleem aanpakt, hoe minder groot de impact van de schimmel is. Dit geldt voor jouw gezondheid, maar ook voor de kwaliteit van jouw woning! De schimmels kun je over het algemeen grotendeels voorkomen door een centraal ventilatiesysteem in de woning (aan te laten) brengen. Schimmels zullen verleden tijd zijn en dus ook geen bedreiging meer vormen voor jouw gezondheid.

Binnenklimaat

Wanneer je merkt dat je vaak hoofdpijn en/of keelpijn ervaart in de eigen woning, dan kan dit komen door een slecht binnenklimaat. Het binnenklimaat bestaat uit verschillende factoren. Denk hierbij aan onder andere de temperatuur, de luchtvochtigheid en het ventilatiesysteem.

Er zijn nog enkele andere factoren van invloed op het binnenklimaat, maar bovengenoemde zijn zeker de belangrijkste. Deze drie factoren dienen met elkaar in balans te staan en samen te werken om een ideaal binnenklimaat te realiseren. Het ventilatiesysteem kan er hierin voor zorgen dat de juiste luchtvochtigheid wordt gerealiseerd bij de juiste temperatuur. Iedere binnentemperatuur heeft dan ook haar eigen ideale luchtvochtigheid. Wanneer je een binnenklimaatsysteem in de woning laat installeren weet je dan ook zeker dat je het best mogelijk binnenklimaat hebt voor jouw gezondheid!