De Barcelona Chair is een van de meest legendarische stoelen van zijn tijd. Toen de stoel werd ontworpen, moest de elite wennen aan het opvallende ontwerp. Het duurde niet lang. Binnen tien jaar tijd groeide de Barcelona Chair uit tot een designicoon waar we het honderd jaar later nog steeds over hebben. Het is zelfs het designmeubel waar in de meeste talen een Wikipedia pagina over beschikbaar is. Bizar toch?

Ondertussen is de Barcelona Chair in tientallen unieke combinaties beschikbaar. De laatste twee jaar zijn hier wel hele bijzondere varianten aan toegevoegd.

De ‘gouden’ Barcelona Chair

Het bedrijf achter BarcelonaChair en Designerchairs24 mag zichzelf met recht de grootste verkoper van de Barcelona Chair noemen. Deze stoel, alhoewel als replica, is ondertussen in duizenden woningen te zien.

Afgelopen week introduceerde de meubelmaker een wel hele bijzondere Barcelona Chair, namelijk een model met gouden poten. Dit model heeft aan de bovenzijde de gebruikelijke kussens met het stikpatroon zoals we dat van geen ander kennen.

Maar als je met de ogen daalt, zie je al snel dat het frame een compleet nieuwe tint gekregen heeft. De echte liefhebber zal deze eclectische stoel zonder twijfel passend kunnen plaatsen.De ‘gouden’ Barcelona Chair

All black all day

 Dat is niet het enige model dat de afgelopen weken geïntroduceerd is. Het zogeheten All Black model is een andere variant op het origineel. Met zwarte kussens en een gitzwart frame laat deze all black Barcelona Chair een ongekende invloed achter op iedereen die met de stoel in aanraking komt.

Deze zwarte Barcelona chair staat perfect in een donkere óf lichte woonkamer. Woonkamers waar al veel gebruik van kleuren is gemaakt, passen niet goed bij deze variant van de Barcelona Chair.

Deze stoel is zelfs compleet in het wit beschikbaar 

Het zal je niet verbazen dat er dus ook een all white versie uit gaat komen van de Barcelona Chair. Volgens diverse bronnen komt deze versie in november van dit jaar uit. Dit model kan wel in een wat drukkere woonkamer geplaatst worden!