Ze zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld van nu: de e-bikes. Ook wel pedelecs genoemd. De gangbare elektrische fiets die je in de winkel koopt is er een met trapondersteuning. Dit kan op allerlei manieren, zowel middels voorwiel-, middenmotor- of achterwiel motorondersteuning. De e-bikes kun je kopen in diverse uitvoeringen en voor allerlei doeleinden. Wil je op vlak terrein fietsen, of wil je lekker crossen door heuvelachtige gebieden? Voor alles is wel een passende e-bike te vinden. Zo is er bijvoorbeeld een model voor dagelijks gebruik. Ook meer en meer jongeren schaffen een e-bike aan tegenwoordig. Je hebt ze zelfs in bakfiets varianten. En met diverse typen versnellingen zoals naaf- en derailleur. Maar een e-bike gaat natuurlijk leeg, want je moet steeds de accu opladen. In deze blog vind je wat tips om de accu eenvoudig op te laden in huis.

Waar op te letten bij het opladen?

Sowieso is het natuurlijk verstandig een goede accu aan te schaffen voor je e-bike. Dus houd rekening met de actieradius; dit is het aantal kilometer dat je met een volgeladen accu kunt fietsen. Wanneer je hem thuis op wilt laden zijn hier wat tips. Allereerst kun je de accu beter niet opladen wanneer je slaapt dus doe het overdag, want als hij vol is dien je hem meteen uit het stopcontact te halen. Zorg ook voor een vaste plek in de schuur of in huis waar je hem oplaadt zodat je niet per ongeluk de accu verwisselt met die van een andere e-bike indien je die hebt. Ook hoef je als je hem de eerste keer oplaadt, niet volledig op te laden. Bovendien is het handig hem de eerste keren op te laden tot 80 procent, en niet tot 100. Dat komt de levensduur ten goede. Tot slot dien je hem bij de stekker te verwijderen. Trek niet aan het snoer omdat je het dan mogelijk beschadigt.

Welke e-bike koop je?

Nu weet je iets meer over het opladen van je e-bike. Maar welke e-bike koop je nu? Je kunt bij veel leveranciers eerst een proefrit aanvragen, om er achter te komen of een e-bike überhaupt iets voor je is. Je kunt ook eens kijken naar een elektrische fiets test 2020 om te zien welke modellen het best uit de bus komen. Diverse klantervaringen zijn te lezen op Reviews Amslod.nl. Of oriënteer je eens via Amslod fietsen ervaringen lezen. Tussen de 2000 en 3000 euro heb je al een goede e-bike. Vaak krijg je nog wat inruilkorting voor je oude fiets ook. Lees je%20https:/nl.trustpilot.com/review/www.amslod.nl goed in voordat je een beslissing maakt, want het is de bedoeling dat je jaren plezier hebt van je e-bike.