Een populaire manier om extra inkomen te genereren tegenwoordig is het verhuren van een (tweede) woning. Het kan een bewuste keuze zijn geweest om een extra woning te kopen met de intentie deze te verhuren, maar je kan ook op een andere manier in deze situatie belanden. Doordat je de woning hebt geërfd bijvoorbeeld, of omdat je bent gaan samenwonen of geëmigreerd. Toch komt er ook vaak een tijd dat je deze woning weer wilt verkopen.

Waarom een verhuurde woning verkopen?

Een woning verhuren kan een aantrekkelijk rendement bieden, omdat het een extra inkomensstroom genereert. Mede door het belastingstelsel, dat huurinkomsten uit een privé investering belast in box 3 tegen een tarief van 1,2%. Maar een woning verhuren is niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Als verhuurder en huisbaas ben jij verantwoordelijk voor het onderhoud, de reparaties en de kosten hiervan. Ook kunnen er problemen ontstaan met de relatie met je huurders en het innen van de huur. En wanneer je de huur zou willen verhogen, kan dit ook niet zomaar. Huurders worden namelijk goed beschermd door de Nederlandse wet. Dit kunnen goede redenen zijn om je verhuurde woning weer te willen verkopen. Daarnaast zijn de huizenprijzen enorm gestegen de afgelopen jaren en lijkt je dit het beste moment om te verkopen en hiervan te profiteren. Daarnaast kan uw eigen financiële situatie zijn veranderd, waardoor je gemotiveerd bent om de woning te verkopen.Waarom een verhuurde woning verkopen

Mag je je huis verkopen met een huurder?

Je huis verkopen mag altijd, alleen betekent dit niet dat de huurder de woning hoeft te verlaten. De Nederlandse wet heeft bepaald dat de verkoop van een pand geen huurcontracten breekt. Wanneer je de woning wilt verkopen, doe je dit dus vaak inclusief huurcontracten. Dit betekent helaas wel dat er waarschijnlijk minder potentiele kopers zijn, omdat veel particulieren kopers een huis willen kopen om zelf in te wonen en dus niet geïnteresseerd in een woning met huurders. Daardoor is een woning met huurders dus lastiger te verkopen dan een leegstaande woning.

Een oplossing hiervoor is het verkopen van je verhuurde woning aan een partij die in vastgoed investeert. Deze kan je woning kopen en hierbij direct de huurcontracten overnemen. Bij het verkopen aan zo’n partij zijn er aan beide kanten geen makelaars mee gemoeid en krijg je vaak een direct en vrijblijvend bod. Dit heeft als voordeel dat er geen onzekerheden zijn omtrent een financieringsvoorbehoud, geen notariskosten en dat er flexibele voorwaarden kunnen worden opgesteld omtrent de leverdatum etc. Nadat het contact is gelegd kan een belegger de woning komen bezichtigen om een inschatting te maken van de waarde. Wanneer bezichtigen niet mogelijk is, kan deze inschatting ook op afstand worden gedaan. Hierna wordt er meestal een geheel vrijblijvend bod gedaan op je huis.

DamBorg is zo’n vastgoedinvesteerder. We kopen verhuurde en niet-verhuurde huizen en beleggingspanden. Door onze lange beleggingshorizon kunnen wij altijd een marktconforme prijs bieden en zijn we niet gevoelig voor conjunctuurschommelingen. Verkopen aan ons betekend een snel en soepel proces zonder onzekerheid over financieringen of makelaarskosten. Neem contact met ons op voor een volledig vrijblijvend bod op uw huis of beleggingspand, we gaan graag met u in gesprek!