De badkamer is de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de belangrijkste ruimtes in huis. Voorheen werd deze ruimte voornamelijk als praktisch beschouwd. Er werd weinig aandacht besteedt aan de styling. Waarom zou je ook? Je frist je hier toch enkel op? Inmiddels weten we gelukkig wel beter. Voor veel mensen is de badkamer de plek waar ze eindelijk even tot rust kunnen komen. Het is dan ook niet voor niets dat we steeds vaker zien dat de badkamer ook met de nodige accessoires en sfeervolle meubels wordt gestyled. Een nieuwkomer op het gebied van badkamers is de betonlook.

Bij een betonlook denken de meeste mensen direct aan de industriële woonstijl. Dat is ook niet vreemd, want deze stijl typeert zich door het gebruik van pure producten zoals beton, koper en hout. Maar wist je dat de betonlook ook met heel veel andere verschillende stijlen gecombineerd kan worden? Betonlook verf badkamer kopen is dan ook voor vrijwel iedereen een goede keuze. Maar hoe combineer je deze precies? En waar moet je op letten wanneer je de betonlook in de badkamer wilt creëren?

Niet iedere verfsoort is geschikt

We hoeven jou natuurlijk niet te vertellen dat verf en een vochtige omgeving niet altijd even goed samen zullen gaan. Daarom is het verstandig om goed onderzoek te doen voordat je deze in de badkamer gebruikt. Dit neemt niet weg dat verf wel degelijk in de badkamer te gebruiken is. Indien je voor de juiste verfsoort kiest, beschik je over een geweldige manier om meer sfeer te creëren. Bovendien is het weer eens wat anders dan standaard badkamertegels en is dit vaak veel eenvoudiger zelf aan te brengen. Wat uiteindelijk dus ook weer in kosten scheelt.

Wil je er zeker van zijn dat de betonlook prima tot zijn recht komt in de badkamer? Kies dan voor speciale badkamer beton cire. Dit is een vorm van stucwerk wat speciaal geschikt is voor vochtige omgevingen. Bovendien is beton cire zeer eenvoudig te reinigen, waardoor ook de hygiëne in de badkamer gewaarborgd blijft.

badkamer beton cire

Laat je informeren door een specialist

Doordat de betonlook tegenwoordig enorm populair is zien we ook het aanbod stijgen. Daardoor kan het voor de consument best lastig zijn om een keuze te maken. Kies je Chalk Paint van Chalkpaint of geef je toch de voorkeur aan beton cire? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Kom je er echt niet uit en ben je benieuwd welk product het meest geschikt is voor jouw badkamer en interieurstijl? Laat je dan informeren door een specialist. Iemand die deze producten verkoopt weet jou waarschijnlijk haarfijn uit te leggen wat de voor- en nadelen van ieder product zijn. Doe hier dan ook zeker je voordeel mee. Zo weet je in elk geval zeker dat je de juiste keuze zal maken.

De betonlook combineren

Heb je beton cire aangeschaft en kan je niet wachten tot je deze in de badkamer kan laten aanbrengen? Dan is het goed om alvast over het stylen na te gaan denken. Want hoe combineer je de betonlook eigenlijk?

Veel mensen zijn bang dat de betonlook al snel koud en kil over zal komen. Dit hoeft echter helemaal niet zo te zijn. Het grootste voordeel van beton is dat deze namelijk met heel veel verschillende kleuren en andere materialen te combineren is. Combineer de betonnen muur in de badkamer bijvoorbeeld met mooie robuuste houten planken, leg een mooie zachte badmat op de vloer en gebruik andere warme elementen en kleuren om de ruimte nóg sfeervoller te maken.