De badkamer wordt dagelijks gebruikt en behoort daarmee tot één van de belangrijkste ruimtes in huis. Toch is de functie van deze ruimte door de jaren heen wel wat veranderd. Zo was dit vroeger voornamelijk een functionele ruimte waarin men zich snel kon wassen en klaarmaken voor de dag, maar zien we tegenwoordig steeds vaker dat ook comfort een belangrijkere rol gaat spelen. Mensen gaan de badkamer niet meer even snel in en uit, maar besteden hier veel tijd om even een rustmomentje te pakken op een drukke dag. Daardoor stijgt ook de vraag naar luxe elementen en andere zaken om meer comfort in de ruimte te brengen.

Is jouw badkamer nog van de ‘oude stempel’ en wil je deze ruimte graag tot een oase van rust omtoveren? Dan geven wij jou in dit artikel een aantal tips om meer comfort in je badkamer aan te brengen! bad onmisbaar

Een bad: onmisbaar in iedere badkamer

Met het oog op ‘je zo snel mogelijk klaarmaken voor een nieuwe dag’ heeft de douche vaak de plek van het bad ingenomen. Heel vaak horen badkamerspecialisten dan ook dat mensen later spijt krijgen en alsnog een bad in huis willen. Het gevoel van lekker ontspannen tussen de warme bubbels is niet te omschrijven. Voor steeds meer mensen is een bad dan ook onmisbaar te noemen. Maar wat als je hier helemaal geen ruimte voor hebt en een keuze moet maken?

Dit is de klacht die specialisten vaak horen: ‘ik ben dol op een bad, maar dit past helemaal niet in mijn kleine badkamer’. Vaak komt dit doordat mensen zowel een bad als een douche in huis willen. Helaas is echter niet iedereen gezegend met een gigantische badkamer en dan moeten er keuzes gemaakt worden. Maar is dat wel echt zo? Tegenwoordig bestaan er ook geweldige bad-douchecombinaties waardoor je van allebei kan genieten. Voor vrijwel iedere badkamer is er wel een geschikte combinatie te vinden. Zolang je maar weet dat zo’n combinatie bestaat en hoe je hier naar moet zoeken. Leg daarom altijd je wensen voor aan een badkamerspecialist en bekijk samen wat de mogelijkheden zijn. Schrijf een wens nooit zomaar af omdat je denkt dat hier te weinig ruimte voor is, bekijk eerst de mogelijkheden.

Warme kleuren en accessoires

De tijd dat elke badkamer steriel wit is is gelukkig voorbij. Tegenwoordig mag je best experimenteren met kleur in de badkamer. Daarnaast wordt deze ruimte anno 2019 ook gewoon gestyled, net zoals iedere andere ruimte in huis. Van prachtige muurbekleding tot accessoires en zelfs planten, werkelijk alles is mogelijk om meer sfeer in de badkamer te creëren. Laat je creativiteit de vrije loop. Comfortabele badkamers moeten immers ook zeker sfeervol zijn!

Welke elementen mogen zeker niet ontbreken?

Iedereen is anders en ook iedereen heeft andere wensen met betrekking tot de badkamer. Zet daarom voor jezelf op een rijtje welke elementen sowieso niet mogen ontbreken. Vervolgens kan je op basis van dit wensenlijstje samen met een badkamerspecialist overleggen wat er mogelijk is en hoe jullie dit kunnen realiseren. Als de badkamer geheel naar wens wordt samengesteld, neemt het comfortlevel van deze ruimte enorm toe en dat is wat je wilt!