De huizenprijzen rijzen de pan uit. Door een tekort aan woningen zien we dat veel huizen een stuk meer waard worden. Dat is natuurlijk goed nieuws wanneer je een eigen woning bezit. Er zijn echter ook nog dingen die je zélf kunt doen om de waarde van je huis te verhogen. Niet alleen nu tijdens het woningtekort, maar ook in de toekomst als de prijzen mogelijk weer zullen gaan zakken. Benieuwd hoe jij profiteert van meer wooncomfort én tegelijkertijd de waarde van jouw huis laat stijgen? Met de volgende aanpassingen moet dit zeker lukken.

Schaf kunststof kozijnen aan

Er is steeds meer vraag naar kunststof kozijnen. Dit is niet alleen een zeer duurzame oplossing in huis, maar zorgt ook nog eens voor veel minder onderhoud én (met de juiste beglazing) voor een beter energielabel. Dat laatste is in deze tijd natuurlijk belangrijker dan ooit. De energieprijzen zijn hoger dan ooit en de overheid hamert steeds meer op het besparen van energie en duurzaam wonen. Een woning met kunststof kozijnen heeft dan ook al gauw een streepje voor.

Wil je kunststof kozijnen aanschaffen? Let dan ook direct op de beglazing. Dit is van essentieel belang voor het besparen van energie. Laat je eventueel informeren door een specialist op het gebied van beglazing en kunststof kozijnen. Er zijn veel bedrijven die zich hierin hebben gespecialiseerd. Goed voorbeeld is op t hoog. Vraag gerust meerdere offertes aan. Zo weet je zeker dat je van de juiste prijs-kwaliteitsverhouding geniet.

Investeer in een fijne tuin

Het is helemaal niet zo vanzelfsprekend tegenwoordig om over een mooie tuin te beschikken. Mede door het gebrek aan woningen beschikken nog maar weinig mensen over een lap(je) grond bij hun woning. Wanneer jij toch over een fijne tuin beschikt en deze ook nog eens op het zuiden ligt, beschik je dan ook over een fantastische privilege. Dat moet je dan ook volkomen benutten. Dit is immers tevens waardoor je huis in de toekomst beter en sneller zal verkopen én tegelijkertijd meer waard zou zijn.

We beseffen echter heel goed dat veel mensen tegenwoordig maar weinig tijd hebben om hun tuin goed te onderhouden. Stel daarom samen met een hovenier een tuinplan op waarbij je een zo onderhoudsvriendelijk mogelijke tuin creëert. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gebruik van kunstgras, vaste planten en een onderhoudsvriendelijke tuinafscheiding. Op die manier kan je ieder jaar volop van eigen tuin genieten en staat deze er altijd mooi bij. Ook goed voor de waarde van jouw woning.

Aanbouw

Wanneer je écht meer waarde wilt creëren is het slim om eventueel een aanbouw aan het huis toe te voegen. Hiermee creëer je meer leefruimte en neemt de oppervlakte van je woning toe. Dit maakt ook dat je woning meer waard is. Wil je niet direct een gigantische aanbouw plaatsen? Dan kun je er eventueel ook voor kiezen om twee dakkapellen op zolder te plaatsen. Zo kan je wellicht twee extra volwaardige kamers creëren. Die ruimte is goud waard bij de verkoop van je huis. Bovendien kun je er ook nu al enorm van genieten. Zeker met een groot gezin.