Je gaat verhuizen, verbouwen of bent het huidige interieur zat, dan is het wel zo leuk hier iets aan te kunnen doen. Om ervoor te zorgen dat je je woning op een leuke manier in kan richten, zijn er genoeg leuke accessoires. Alleen waar begin je nu? Hoe bepaal je de stijl die je in je woning wil hebben? En waar voel je je nu echt in thuis? Door de hieronder benoemde tips zal het vast niet moeilijk worden om tot de juiste keuze te komen.

Zorg voor goede inspiratie en doe hier iets mee

Wanneer je op zoek bent naar iets nieuws is het belangrijk inspiratie op te doen. Hierbij kun je denken aan het rondkijken op platforms als Pinterest, maar daarnaast is door woonmagazines bladeren en naar woonwinkels gaan ook erg leuk en inspirerend. Bekijk van alles, zodat je veel ideeën opdoet. Wanneer je zelf al iets meer inspiratie hebt gekregen kun je verschillende woonideeën uitwerken. Hierbij kan je bijvoorbeeld een moodboard maken. Dit kun je lekker ouderwets met knip-en-plakwerk doen, maar daarnaast kun je dit natuurlijk ook online maken. Hier laat je alles in terug komen wat jij leuk vindt.

Welke kleuren haal je in je woning?

Welke kleur je in je woning neemt, is erg bepalend voor de uitstraling. De een heeft het liefste zo opvallend mogelijke kleuren, terwijl de ander liever voor iets neutralers gaat. Wanneer je kiest voor een neutralere kleur verf, heb je meer de mogelijkheid om fellere kleuren in de accessoires terug te laten komen. Natuurlijk kun je ook beide doen, maar dan is het wel belangrijk dat daar de juiste kleurenmix bij terugkomt. Wanneer je een kleur uitkiest is het vooral van belang dat jij er blij van wordt en je er goed bij voelt. Dan is iedere keuze een goede keuze.

Naast de verschillende kleuren die aangebracht kunnen worden op de muren, kunnen er ook andere dingen op de muren worden aangebracht. Hierbij kun je denken aan schilderijen en fotolijstjes. Door middel van foto’s kun je een woning wat persoonlijker maken. Wel is het zo fijn als dit op de juiste manier opgehangen wordt. Dit kun je zelf doen door de juiste afmetingen aan te houden. Vind je het leuk om je foto’s regelmatig te wisselen? Dan is het foto ophangsysteem van Artiteq een aanrader. Hiermee hang je de fotolijsten aan een rails en hoef je niet voor ieder lijst (opnieuw) een gat te boren in de muur, superhandig! 

Het moodboard is gemaakt en de kleuren zijn gekozen. En nu?

Wanneer je de juiste kleurencombinatie helder hebt en door middel van het moodboard weet wat je wel en niet leuk vindt, is het tijd om je budget duidelijk te krijgen. Natuurlijk komen er enige kosten kijken bij de aanschaf van alle producten. Hoe meer je uitpakt, hoe meer kosten erbij aanwezig zullen zijn. Door middel van een duidelijk beeld in het budget, voorkom je dat je mogelijke extra kosten oploopt. 

Alles in huis halen

Wanneer je duidelijk hebt wat je in huis wilt halen, weet welke kleuren verf je neemt en het budget voor ogen hebt, is het tijd om de spullen aan te gaan schaffen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan fotolijstjes om je woning persoonlijk te kunnen maken, maar ook verschillende bloemen of planten. Wanneer alles binnen is en op de juiste plek staat, hoef je alleen nog maar te genieten van je nieuwe unieke en fijn ingerichte woning.