De gietvloer van oudsher werd toegepast in de industriële sector. Dat had echter andere redenen dan waarom de gietvloer nu zo populair is onder particulieren. De industriële toepassing van gietvloeren was en is ideaal vanwege de slijtvast, vloeistofdichte en naadloze eigenschappen. In de loop der tijd hebben er aanpassingen plaatsgevonden om de gietvloer voor particulier gebruik geschikt te maken. Denk daarbij aan eisen van comfort, design en elastische eigenschappen. Daar beschikten de industriële gietvloeren niet over. Dat een gietvloer zo goed past bij een industrieel interieur heeft echter wel te maken met de industriële wortels.

Stijl van de gietvloer sluit perfect aan op een industriële look

De stijl van een gietvloer sluit naadloos aan op de industriële look die een rauw en stoer karakter heeft. Gietvloeren vormen een aaneengesloten geheel en vormen alleen daardoor al een strakke basis. Het kunsthars vloeit als een geheel uit over de ondergrond en geeft een ruimtelijk effect. Het materiaal combineert op een bijzonder fraaie manier met onder meer hout en roestvrij staal.

De rauwe look met de minimalistische uitstraling vormt dan ook een geweldige basis voor een industrieel interieur. Je hebt bovendien de keuze om in het industriële interieur met de gietvloer een rustpunt te creëren. Of je hebt de keuze om de gietvloer in betonlook uit te voeren. Het spreekt voor zich dat er daarmee een extra nadruk op industriële karakter komt te liggen. Een betonlook heeft qua design net even wat meer levendigheid in zich dan een effen uitgevoerde gietvloer.

Industrieel interieur in je woonkamer, badkamer of slaapkamer

Er is nog een reden waarom een gietvloer perfect aansluit op een industrieel interieur. Het maakt namelijk niet uit in welke ruimte van je huis je de rauwe en stoere look hebt. Gietvloeren zijn geschikt voor toepassing in zowel je woonkamer als je slaapkamer en je badkamer. In de inrichting van je woonkamer met bijvoorbeeld een combinatie van staal, leer en onbewerkt hout mag een gietvloer gewoonweg niet ontbreken. De gietvloer zorgt voor verbinding tussen de verschillende materialen en zelfs kleuren in je interieur.

In de badkamer is de gietvloer eveneens de beste keuze als je een rauwe look wenst. Misschien heb je wel een gigantische badkamer met een bakstenen muur. Dan past de gietvloer al dan niet in betonlook daar helemaal perfect bij. De stoere uitstraling in een slaapkamer is eveneens een fantastische basis om met een gietvloer te combineren. Wist je dat de polyurethaan gietvloer in alle kleuren van de wereld is uit te voeren? Zo heb je ook de mogelijkheid om de industriële look in je interieur extra te laten opvallen. Bijvoorbeeld door voor een opvallende kleur te kiezen. Of kies je liever gewoon voor grijs of wit? Dat is allemaal mogelijk.