Stel je voor: je stapt ‘s ochtends uit bed, pakt een kop koffie en loopt door je eigen tuin naar je werkplek. Klinkt als muziek in de oren, toch? Met het nieuwe werken – dankzij, flexibele werkgevers en de laatste pandemie – is thuiswerken het nieuwe normaal geworden. Maar niet iedereen heeft thuis de ruimte of rust om gefocust te blijven. Daar komt het briljante idee van een kantoor in de tuin om de hoek kijken. En als we dan toch bezig zijn, waarom niet even kijken bij tuyn-kamer.nl voor wat inspiratie?

Een eigen plek onder de zon

Kijk, thuiskomen in je eigen huis is één ding, maar thuiskomen in een speciale plek die alleen van jou is en waar je de baas bent over elke paperclip. Dat is het echte werk. Een tuinkantoor geeft je precies dat: een afgescheiden ruimte waar werk en privéleven elkaar niet constant op de hielen zitten.

Geen reistijd meer

De tijd die we normaal verdoen met mopperend in de file staan of ons sardientje voelen in het openbaar vervoer? Die kunnen we nu mooi besteden aan extra slaap, tijd met familie of zelfs wat yoga-oefeningen in de ochtendzon. Van slaapkamer naar tuinkantoor lopen kost hooguit drie minuten (afhankelijk van hoe groot je tuin is natuurlijk). Meer tijd voor jou dus!

Hallo productiviteit

Thuiswerken kan heerlijk zijn maar ook vol afleidingen zitten. De kat die aandacht wil terwijl je net die belangrijke mail probeert te versturen of kinderen die denken dat mama of papa altijd beschikbaar zijn voor spelletjes. In je eigen tuinkantoor sluit je deze afleiding buiten (letterlijk) en kun je knallen qua productiviteit.

Dichtbij maar toch ver weg

Eén van de grootste voordelen van zo’n knusse hut aan huis is dat je wel dichtbij bent (voor noodgevallen of een snelle lunch), maar ook genoeg afstand kunt nemen om echt aan het werk te gaan. Je bent bereikbaar zonder gestoord te worden bij elke scheet.

Maatwerk precies zoals jij wilt

Het mooie van zo’n privéwerkplekje buiten huis is dat alles helemaal gemaakt kan worden zoals jij dat wilt. Van strak modern tot gezellig cottage-stijl; alles kan ingericht worden naar jouw persoonlijke smaak en werkwensen.

Geen last van dure kantoorkosten

Nog zo’n lekker praktisch puntje: door thuis te werken bespaar je enorm op reis- en eventuele kantoorkosten. Geen huur voor coworking ruimtes of kilometervergoeding nodig; gewoon investeren in jouw eigen kleine paradijs achter het huis.

Luxe binnen handbereik

Het idee van een luxe kantoor in je tuin lijkt misschien ver weg – iets voor mensen met meer geld dan zorgen – maar niets is minder waar. Met slimme planning en design keuzes kan iedereen zichzelf trakteren op deze perfecte mix tussen nuttigheid en genot direct toegankelijk vanuit hun achterdeur.

Zoals je hebt kunnen lezen; alle redenen op een rijtje waarom je serieus moet overwegen om zo’n gaaf project aan te pakken dit jaar. Neem afscheid van saaie maandagen gedrukt tegen vreemden in het ov en zeg hallo tegen vrijheid met klasse – rechtstreeks uit jouw achtertuin!