De zomer is begonnen! We hebben inmiddels ook al een aantal heerlijke zomerdagen achter de rug. Waarom zouden we met dit weer afreizen naar een tropische bestemming? Vier je vakantie in je eigen tuin. Met onderstaande tips creëer je gemakkelijk een tropische plek in je eigen tuin waar geen verre vakantie tegenop kan!

Zorg voor groen

Breng veel groen naar je tuin. Dit versterkt het vakantiegevoel op je eigen terras. Kies voor tropische planten zoals bamboe, palmbomen of banenplanten. Heb je een kleine tuin of klein balkon? Verticaal tuinieren is enorm populair. Met verticaal tuinieren gebruik je een muur of schutting om planten te laten groeien. En je kunt dit helemaal inrichten zoals je zelf wilt.

Natuurlijke materialen

Voor een echt vakantiegevoel kun je gebruik maken van een aantal specifieke materialen. Met wicker en hout creëer je eenvoudig een heerlijke vakantiesfeer in eigen tuin. Handgevlochten wicker heeft veel weg van rotan, alleen zijn tuinmeubelen van wicker veel beter beschermd tegen weersinvloeden. Wicker tuinmeubelen zijn er in verschillende vormen, soorten en kleuren. Doordat het aanbod enorm is, is het toepasbaar in iedere vakantie-tuin. Houten tuinmeubelen zijn tijdloos en stralen rust uit. Teakhouten tuinmeubelen zijn echte sfeermakers in je tuin. Het is dan ook de meest gebruikte houtsoort in de tuinmeubelindustrie.

Zomerse accessoires

Lampionverlichting is the way to go. Met lampionnen zorg je eenvoudig voor een gezellige, zomerse sfeer. Dek de tuintafel en kies voor kleurrijk, zomers servies. Op een stijlvol dienblad serveer je eenvoudig de heerlijkste cocktails. Kleed je dienblad aan met veel sfeervolle kaarsen in dezelfde kleuren als het servies. Zorg in de avond voor extra sfeer en maak het gezellig met een vuurkorf.

Comfortabel loungen

Een vakantie is niet compleet zonder heerlijk loungen. Beschik je over een grote tuin? Kies dan voor een lounge- én een diningset. Je kunt dan heerlijk dineren aan je lounge tuintafel en vervolgens neerploffen op je loungeset. Op een loungeset van Gerrits Tuinmeubelen kun je heerlijk ontspannen. Leg jouw loungebank vol met dikke kussens zodat je optimaal kunt genieten van de zwoele zomeravonden. De medewerkers in de showrooms in Emmen en Vroomshoop geven je graag advies bij de aankoop van een loungeset en hoe je deze écht vakantieproof maakt.

De ultieme hangplek

Ongestoord een boek lezen en echt tot rust komen. Vakantie is hier het perfecte moment voor. Een hangstoel of hangmat is de ultieme hangplek en is onmisbaar in jouw vakantie in eigen tuin! Hangstoelen zijn vrijwel overal neer te zetten. En bij een koude of regenachtige dag zet je de stoel gemakkelijk binnen in de woonkamer. Zet je zonnebril op en relax!

Het echte vakantiegevoel

Doe alsof je op vakantie bent. Maak veel vakantiefoto’s, ga lekker picknicken met de kinderen en zet samen met de kinderen een tentje op in te tuin. Richt deze leuk in en zorg voor wat eten en drinken. Als het donker is geworden is het tijd om sterren te kijken. Ga samen met de kinderen op je rug in het gras liggen. Zoek de maan en maak samen leuke figuren van de sterren. Plezier verzekerd!