De lente is weer begonnen en dat betekent dat het voorjaar officieel zijn intrede heeft gedaan. Een tijd waarin we – net als in voorgaande jaren – veel tijd in de buitenlucht hopen door te brengen. Heerlijk op het terras of op de fiets, maar natuurlijk ook gewoon in je eigen achtertuin. In dit artikel wil ik je graag de inspiratie geven om de juiste tuinmeubelen uit te zoeken om ultiem van je tuin te genieten. Lees dus vooral verder!

Trends voor tuinmeubelen

Ieder jaar zijn er weer nieuwe trends op het gebied van tuinmeubelen. Sommige trends blijven slechts één jaar in, anderen komen meerdere jaren achtereen terug en tenslotte zijn er trends die tijdloos blijken te zijn. Een voorbeeld van een trend die we al meerdere jaren terugzien, is rotan. Rotan tuinmeubelen heb je – bewust of onbewust – vaak terug zien komen in reclamefolders of op internet. Het is een duurzaam rietsoort dat afkomstig is uit het tropisch regenwoud dat tegen veel weertypen bestendig is. Tegelijkertijd is rotan een licht materiaal, dus als je je meubelen wil beschermen tegen het weer, kun je het gemakkelijk opslaan in een tuinhuis. Rotan tuinmeubelen kunnen mooi worden gecombineerd met zitkussens in allerlei kleuren, zoals zwart, grijs of okergeel.

Als het gaat over tuinmeubelen die tijdloos zijn, kun je denken aan materiaalsoorten als steigerhout. Zo zijn er meubelen die gemaakt zijn van nieuw steigerhout, maar ook van gebruikt steigerhout. Laatstgenoemde variant geeft uw tuinmeubelen karakter, omdat geen enkele plank hetzelfde is. Tuinmeubelen van steigerhout zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren.Steigerhout

Een ander voorbeeld van een materiaal dat tijdloos is, is teak. Het is geen wonder dat teak al zo lang populair is, dit type hout is namelijk enorm sterk, duurzaam en tegen alle weertypen bestendig. Daarnaast heeft het een robuuste uitstraling en dat maakt dat teak erg in trek is!

De trend voor 2019: ronde vormen

Kenmerkend voor de Nederlandse architectuur en styling zijn strakke vormen. De trend voor 2019 is om creatief op deze strakke vormen in te spelen met het gebruik van ronde vormen! Denk daarbij aan ronde tuintafels, bijzettafeltjes of tuinstoelen. Door ronde vormen te gebruiken, krijgt je tuin een speels uiterlijk. Ronde tuinmeubelen zijn uiteraard verkrijgbaar in verschillende kleuren en in verschillende materialen!