Stel je zit lekker in je luie stoel, mok thee binnen handbereik, en kijkt uit over een stukje groen dat zo naadloos overgaat in je woonkamer dat je bijna vergeet waar binnen ophoudt en buiten begint. Dat is niet alleen een droombeeld voor velen, maar ook iets wat steeds meer binnen handbereik komt. Met de juiste spullen en een snufje creativiteit kun jij van jouw tuin een echte buitenwoonkamer maken. En nee, daarvoor hoef je echt geen fortuin uit te geven. Alleen intenswonen.nl binnen handbereik voor wat inspiratie kan al genoeg zijn om de eerste stappen te zetten.

Hoe begin je?

Begin klein, denk groot. Je hoeft niet meteen de hele boel om te gooien. Start met een hoekje van de tuin dat roept om aandacht. Misschien is het een plek waar de zon altijd net mooi valt of waar die oude appelboom staat die al jaren meegaat. Kijk naar wat er al is en gebruik dat als basis.

Kies de juiste meubels

De keuze van meubels kan maken of breken hoe jouw buitenruimte aanvoelt. Ga voor items die niet alleen mooi zijn maar ook weerbestendig. Denk aan robuuste houten tafels, comfortabele loungestoelen of zelfs een hangmat tussen twee bomen voor die ultieme chillplek.

Zorg voor sfeer

Sfeer creëren doe je met meer dan alleen meubels; denk ook aan verlichting, plantenbakken of kleurrijke kussens op de banken. Lampjes op zonne-energie langs het pad of in de boom zorgen ‘s avonds voor een gezellige sfeer, terwijl kaarsen op tafel zorgen voor een gezellige zomeravond.

Eten onder de sterrenhemel

Wat is er nu fijner dan eten onder het blote hemelgewelf? Investeer in een goede barbecue of bouw zelfs een buitenkeuken als je ruimte (en budget) het toelaat. Zo wordt elk diner speciaal en heb je meteen een excuus om vrienden en familie uit te nodigen.

Breng groen naar jouw niveau

Niet iedereen heeft groene vingers, maar laat dat geen belemmering zijn! Er zijn genoeg plantensoorten die weinig onderhoud vereisen, maar toch maximale sfeer toevoegen aan jouw tuinparadijsje. Lavendel, rozemarijn of lelies; ze ruiken niet alleen heerlijk, maar trekken ook nog eens vlinders en bijen aan.

Wees creatief met ruimte

Heb je geen grote tuin? Geen paniek! Ook kleine ruimtes kunnen groots aanvoelen door slim gebruik te maken van verticale tuinen, spiegels of door simpelweg één kleurenpalet vast te houden waardoor alles één geheel lijkt.

Aan het einde van dit alles staat jouw persoonlijke touch centraal; maak het eigen en uniek! Of zoals wij graag zeggen: transformeer dat stukje buiten tot iets wat voelt als thuis – maar dan onder open hemel.

In dit tijdperk waar we allemaal net iets te veel achter onze schermen verscholen zitten, biedt je tuin dé kans om weer even helemaal terug naar de basis te gaan: natuurlijk leven met beide benen stevig op moeder aarde – letterlijk dan! Zo kun je even alle drukte van je sociale bestaan vergeten en genieten van wat de natuur je te bieden heeft.