Weet je nog welk gevoel je had, toen je voor het eerst je eigen plek binnenstapte? Het gevoel van opwinding, maar ook een beetje onzekerheid over hoe je van deze lege ruimte een echt thuis kon maken? Hopelijk is dit gelukt en voel je je nu helemaal thuis. Dit is ook in een professionele setting mogelijk, namelijk op een kantoor. Stel je voor, je klanten lopen binnen en voelen zich bij ontvangst al comfortabel. Laten we eens kijken naar ideeën voor de receptie ontvangst. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat zowel jij, als je collega’s en klanten zich thuis voelen op het kantoor.

Jouw stijl, jouw thuis

Niets werkt fijner dan werken in een omgeving waarin je je thuis voelt. Maar niet iedereen houdt van dezelfde stijl. Misschien houd jij van modern met strakke lijnen of juist meer van industriële materialen of misschien neig je meer naar warm hout en zachte stoffen. Maar wat voor een stijl kies je dan precies om een kantoor in te richten waar veel verschillende mensen komen? Hierbij draait het om het vinden van de juiste balans.

De kracht van kleur

De juiste kleur doet wonderen. Een frisse lik verf op de muren kan een ruimte volledig transformeren. Maar wist je dat kleur ook invloed heeft op ons humeur? Blauwtinten brengen rust, terwijl warme oranje tinten juist energie geven. Hierbij gaat het om welke sfeer je wil creëren. Houd natuurlijk ook rekening dat niet iedereen gek is op harde felle kleuren. Het beste kun je kiezen voor een warme aardse kleur zoals beige, zodat je klanten zich bij binnenkomst rustig voelen en het personeel zich hierdoor goed kan concentreren.

Opbergruimte

Belangrijk bij het creëren van een thuis is ervoor zorgen dat alles een vaste plaats heeft. Dat klinkt misschien saai of praktisch, maar geloof me, orde brengt rust. Wie zegt dat praktisch niet mooi kan zijn? Neem nu een opberg ladeblok. Dit zorgt er niet alleen voor dat je spullen niet meer overal rondslingeren, maar als je ze kiest in de juiste stijl worden ze een aanvulling op de ontspannen sfeer.

Inspiratie vindt overal plaats

Loop je even vast tijdens het kiezen van de juiste stijl? Blader je al uren door tientallen tijdschriften of scrol je het hele internet af zonder iets te vinden? Neem dan vooral even pauze. Ga naar buiten, bezoek een museum of ga gewoon zitten met een goed boek in het park. Inspiratie komt vaak wanneer we het niet verwachten.

Tijd om te experimenteren

Durf fouten te maken! Ja, echt waar! Probeer te experimenteren in je omgeving, kijk waar jouw klanten naar kijken en probeer te voelen wat je collega’s voelen als ze aan het werk zijn. Probeer een stijl te creëren waar iedereen zich thuis voelt! Wil je graag een luxe fauteuil met een exotische palm in het midden van de ruimte zetten en zegt iedereen dat dit nooit gaat passen? Misschien wordt dit juist wel dé blikvanger en is hij continu bezet.