De hal wordt regelmatig enkel als opslagplaats gebruikt. Dat is eigenlijk best gek, want de hal is immers het eerste wat je ziet als je bij iemand thuis komt. Je kunt het dan ook wel vergelijken met het visitekaartje van je woning. Daarom is het juist zo belangrijk om de hal wat extra aandacht te geven. Bedenk zelf maar eens hoe je je voelt als je ergens op visite komt waar jassen, tassen en schoenen door de hal slingeren. Voel je je direct op je gemak? Of komt het geheel nogal rommelig over? Dit ervaar je natuurlijk ook in je eigen woning. Maar hoe breng je hier verandering in?

We zullen allemaal toegeven dat de hal geen gemakkelijke ruimte is om in te richten. In de meeste woningen is deze klein en smal en weet je niet precies wat je met de ruimte kunt doen. Bovendien vormt de trap ook nog eens het centrale middelpunt van de entree. Hoe zorg je er dan nog voor dat de ruimte uitnodigend is en dat je tevens al je spullen eenvoudig kunt opbergen? In dit artikel geven we enkele praktische tips om jouw (kleine) hal zo efficiënt mogelijk in te richten.

Besteed extra aandacht aan de trap

In de meeste woningen vormt de trap het centrale middelpunt van de hal. Daarom is het belangrijk om hier extra aandacht aan te besteden. Door de jaren heen hebben de traptreden met heel wat slijtage te maken. Mensen die continu de trap op en af rennen, schoenen die over het tapijt of de verflaag gaan. Daarom adviseren wij om de trap minimaal één keer in de vijf jaar onder handen te nemen. Gelukkig hoeft dit geen lastige klus te zijn. Met Sigma s2u Nova Traplak Soft Satin beschik je over alle wat je nodig hebt om je trap in een nieuw jasje te steken. Als je trap er goed uitziet, zal de hal er ook direct een stuk frisser uitzien!

Zo richt je een kleine hal zo efficiënt mogelijk in

Minimaliseer de kapstok

Bij veel mensen hangt de kapstok overvol met jassen, tassen en sjaals. Ook bij grote gezinnen is het echter niet noodzakelijk dat de kapstok altijd zo vol hangt. Probeer deze daarom zoveel mogelijk te minimaliseren door hem eens goed uit te zoeken. Welke jassen draag je niet? Zijn seizoensgebonden of passen misschien al helemaal niet meer? Waarschijnlijk kom je spullen tegen die allang een keer weggegeven hadden kunnen worden. Beperk de spullen aan de kapstok enkel tot de dingen die dagelijks gedragen worden. Zo bespaar je een hoop ruimte en oogt de hal minder rommelig.

Multifunctionele opbergmeubelen

Omdat de hal in de meeste woningen slechts een kleine ruimte is, is het belangrijk om deze ruimte zo efficiënt mogelijk in te richten. Hierbij maak je natuurlijk gebruik van multifunctionele opbergmeubelen. Kies voor meubels die voor meerdere doeleinden gebruikt kunnen worden. Denk bijvoorbeeld een bankje met extra opbergruimte. Ideaal om schoenen in op te bergen en tevens op te zitten als je even iets aan wilt trekken. Kies bij voorkeur voor smalle meubels, zodat ze minder ruimte in beslag nemen en de ruimte overzichtelijk blijft. Houd ook rekening met het kleurgebruik. In kleine ruimtes gaat de voorkeur meestal uit naar lichtere tinten, zodat je eenvoudiger een open uitstraling kunt creëren.