Een lekkage kan een ernstige schade aan je woning veroorzaken. Voorbeeld van deze schade is bijvoorbeeld het ontstaan van vochtplekken op muren of plafonds. Je herkent deze plekken aan hun lichtgele of bruine kleur. Ook kunnen houten constructies gaan rotten, op het moment dat het vocht hier steeds iets verder in trekt. Gelukkig zijn er verschillende organisaties die hulp kunnen bieden bij het oplossen van een lekkage. In dit artikel lees je stapsgewijs, hoe je een lekkage op kunt (laten) lossen.

Tip: begin zo snel mogelijk aan het oplossen van een lekkage, om de schade beperkt te houden. Zet bijvoorbeeld alvast een emmer onder een lekkende leiding, of bind deze af met een vochtige doek.

Voer een lekdetectie uit om de bron van een lekkage te vinden

Een eerste stap in het oplossen van een lekkage is het laten uitvoeren van een lekdetectie. Kies voor een gespecialiseerde partij, om er zeker van te zijn dat hak- en breekwerk in wanden en vloeren niet nodig is. Dergelijke partijen maken gebruik van een thermografische camera, ultrasone trillingen, enzovoorts. Pas wanneer de bron van de lekkage gevonden is, zal de muur opengebroken worden. Voor het laten uitvoeren van een lekdetectie in Rotterdam, Amsterdam of bijvoorbeeld Den Haag zal je niet lang hoeven te zoeken. Er zijn hier tal van partijen actief, die hulp kunnen bieden.

Loodgieter inschakelen voor het verhelpen van de lekkage

De partij die een lekdetectie voor je uitvoert, zorgt vaak niet voor het verhelpen hiervan. Het is daarom verstandig om hier een loodgieter voor te laten komen. Zelf een lekkage verhelpen blijkt vaak lastig te zijn. Zeker wanneer het om een lekkende leiding gaat. Loodgieters beschikken over de kennis en ervaring om deze klus op professionele wijze voor je uit te voeren. De kans op een nieuwe lekkage is hierdoor klein!